500 TL'lik banknotlar ve 5 TL madeni paralar için hazırlıklar başladı

Türkiye´de halk ekonomik kriz, enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele etmeye devam ederken ilginç bir iddia ortaya atıldı. Hali hazırda en yüksek kağıt banknot olan 200 TL yerini 500 TL'ye en yüksek madeni para olan 1 TL yerini 5 TL´ye devretmeye hazırlanıyor.

500 TL'lik banknotlar ve 5 TL madeni paralar için hazırlıklar başladı

Piyasada şu anda kağıt banknot olarak 5 TL, 10 TL, 20 TL, 50 TL, 100 TL ve 200 TL bulunuyor. En büyük madeni para ise 1 TL.  İddia Merkez Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu tarafından duyuruldu. Piyasada bulunan paralara yenilerinin ekleneceğini belirten Babuşçu, Merkez Bankası´nın bu konuda hazırlık içinde olduğunu belirtti.

Bugün alınacak her şey yarına göre daha ucuz!

Babuşçu, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yüksek enflasyon ortamında bugün satın alınmayan malın fiyatı, gelecekte çok büyük olasılıkla artacak ama gelirler aynı oranda artmayacağından, bugün satın almak her zaman daha kârlı." İfadelerine yer verdi.

Babuşçu asıl bobayı sonraki paylaşımında patlattı. İddia ise piyasaya yeni paraların sürüleceği yönündeydi. Babuşçu´nun paylaşımı, "500'lük banknotlar ve 5 TL madeni paralar için hazırlıklar başladı...." şeklinde.

İddialar doğru ise yetkililerden önümüzdeki günlerde resmi bir açıklama gelmesi bekleniyor.

Yeni 500 Liralık Banknotta Kimin Resmi Olacak Tartışması

Yeni 500 liralık banknot çıkacak iddalarının ayyuka cıkması ile beraber sosyal medyada gündem oldu. Kimi parti liderinin resmini olmasını bazı kişiler nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancarın olmasını isterken bazı Galatasaray taraftarlarıda sosyal medya hesaplarından kampanya başlatarak kulüp tarihlerinin en başarılı teknik adamları Fatih Terimin resminin olmasını istedi. Sizlerde aşağıda bulunan yorum kısmından yorum yaparak kimin resminin olması için fikrinizi belirtebilirsiniz