500 Binden Fazla İşçiye İkramiye Miktarı Belli Oldu: İşte Tarihi (Taşeron 4D Kamu İşçileri)

500 binden fazla işçinin beklediği ikramiye ayı geldi. 14 Aralık günü yüz binlerce işçiye ilave tediye adı altında ikramiye ödemesi yapılacak. İşte maaşa göre tediye miktarı.

500 Binden Fazla İşçiye İkramiye Miktarı Belli Oldu: İşte Tarihi (Taşeron 4D Kamu İşçileri)

500 binden fazla işçiye ikramiye.

Her sene kamu işçilerine ilave tediye adı altında yılda 4 defa ikramiye ödemesi yapılıyor. Yılda 52 günlük olarak ödenen ve 4 taksit halinde ödenen ikramiyenin 2020 yılı ilk 3 ikramiyesi hesaplara yattı. Sene başında ve ortasında ikramiyelerin hesaba yatmasının ardından gözler yıl sonunda yapılacak 4. taksit ödemesine çevrildi. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlanmış ve 4. ilave tediye taksit ödemesinin 14 Aralık 2020 Pazartesi günü hesaplara yatacağına yer verildi. 

Ödeme ayına girilmesi ve sayılı günler kala bir son dakika açıklaması yapıldı ve ikramiyelerin ne kadar olduğuna yer verildi. 

Söz konusu ödemelerle ilgili yayımlanan 2752 karar sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi şu şekildeydi:

"4/7/1956 tarihli ve 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere, anılan Kanunun 3 öncü maddesine göre 2020 yılında verilecek ilave tediyenin birinci yarısının 27/7/2020, diğer yarısının 14/12/2020 tarihinde ödenmesine; 6772 sayılı Kanunun 3 üncü ve 4 üncü maddeleri gereğince karar verilmiştir. "

KİM NE KADAR ÖDEME ALACAK?

Kamuda çalışan işçilere yapılacak ilavetediye ödemesi tablosu şu şekilde:

İŞÇİLER DÜZENLEME BEKLİYOR: BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNE YİNE YOK

İlave tediyeden kadroya geçen taşeron işçiler ile kamu işçileri faydalanabiliyor. Ancak Belediye şirketlerinde çalışmakta olan kamu işçileri, ilave tediyeden faydalanamıyor. On binlerce işçi, bu konuda düzenleme yapılmasını talep ediyor. 

KAMUBULTEN.COM  | ANKARA