5 Bin Liraya Kadar Hibe Desteği için Başvuru Alınacak mı?

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber canlı yayınında esnafa yönelik başlatılan yeni destek paketine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

5 Bin Liraya Kadar Hibe Desteği için Başvuru Alınacak mı?

Paket servis gibi imkanlardan faydalanamayan küçük işletmelere yönelik destek açıklandı ki bunlar önemliydi. Gel-Al , paket servisi yapamayan yerler, kantinler, internet kafe, hamamlar gibi bunlar uzun süredir kapalı olan işletmelerdi. Bunların gerçekten nakit ihtiyaçları vardı. 

Nefes kredisini az çok biliyoruz. Bu 2020'de de uygulanmıştı. KGF garantisiyle işletmelere ciroları nispetinde kredi açılıyor. Bunların hem faizleri düşük oluyor hem de ödeme imkanları daha uygun oluyor.

Odalar ve Borsalar üyelerinden ciddi aidatlar topluyorlar, bu aidatlar bu zor zamanlar için toplanıyor. Güneşli havada şemsiye tutmak yerine yağmurlu havada şemsiye tutmak lazım.

Detaylar Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak. Çok düşük faizli krediler olacak bunlar. Bir de üreticilere önemli destekler açıklandı.

Başvuru Alınacak mı?

Daha önceki kira ve ciro desteklerinde olduğu gibi ilgili destek ödemeleri için de Ticaret Bakanlığı'nın detaylı bir bilgilendirme yapması ve başvuru alınacak ise bununla ilgili süreci anlatan bir kılavuz yayımlaması bekleniyor. Konuya ilişkin ayrıntılı bilgi geldikçe siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz.

Erdoğan ne söylemişti?

Erdoğan şunları söyledi:

Esnaflarımıza yönelik yeni bir müjde programını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Birinci grupta; kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer alıyor. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız.

Destek vereceğimiz ikinci grupta ;bakım, onarım, tamirat, kaporta, seyyar satıcılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik, hediyelik eşya satıcıları, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, züccaciyeciler gibi işletmeler yer alıyor.

Lokantalar, dondurmacılar, taksici, minibüscüler, pazarcılar da bu gruba dahil. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın bu esnaflarımıza 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz.

Böylece iki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarımıza kaynak aktaracağız. Karşılıksız olarak esnafımıza bu desteği aktarıyoruz.

Ayrıca nefes kredisi adı altında yeni bir adım atıyoruz. Detayları Hazine ve Maliye Bakanımız tarafından açıklanacak bu destek programının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 

Bugün çiftçilerimize de müjdemiz var. 180 bin ton patates ve kurusoğanı üreticimizden alarak ihtiyaç sahiplerimize dağıttık. 

Bu yıl dünyada ve ülkemizin bazı bölgelerinde yaşanan kuraklık sebebiyle bazı ürünlerin rekoltelerinde azalma olacağı anlaşılmaktadır. 

Kuraklıktan etkilenen çiftçilerimizin borçları ertelenecektir. 

Yaş çay alımı 4 TL olacak.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş Paylaştı! 3 Bin Lira ve 5 Bin Lira Destek Ödemelerinden Hangi Esnaflar Faydalanacak

Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün açıkladığı esnafa hibe desteklerine ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

1 Milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde 4 Milyar 622 milyon liralık hibe desteği sağlanacağının altını çizen Muş birinci gruptaki esnaflara 5 bin , ikinci gruptaki esnaflara 3 bin hibe desteği verileceğini belirtti. Muş, "1 Milyon 384 Bin'den fazla esnaf ve sanatkarımıza iki ayrı grup halinde 4 Milyar 622 Milyon liralık hibe desteği sağlayacağız. Birinci grup 5 bin, ikinci grup 3 bin hibe desteği alacak. Her daim esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz.. Hayırlı olsun.." ifadelerini kullanırken, destek ödemelerinden faydalanabilecek esnafların yer aldığı grupları da paylaştı. Muş'un paylaşımı şu şekilde:

Kademeli normalleşme sürecine ilişkin tüm gelişmeleri sizlerle paylaşacağız. Yeni haberleri takip etmek için aşağıdaki ücretsiz uygulamaları indirebilirsiniz.

Android uygulaması için ==> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kamubulteni

iOS için https://apps.apple.com/tr/app/kamu-b%C3%BClteni/id1413151574