4/D Kamu İşçilerinin Beklediği Karar Geldi: Resmi Yazı Yayımlandı 2020 (696 KHK ile Kadroya Geçen Taşeron)

Son dakika haberi: Kadroya geçen işçilerin işkolu işlemleri için resmi yazı yayımlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafındna yayımlanan resmi yazı ve detaylar haberimizde.

4/D Kamu İşçilerinin Beklediği Karar Geldi: Resmi Yazı Yayımlandı 2020 (696 KHK ile Kadroya Geçen Taşeron)

Son dakika haberi: 4/d kamu işçileri için resmi yazı geldi.

Daha öcne kamu kurumlarında taşeron işçi olarak çalışırken 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen işçileri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından 20 Ekim 2002 tarihli resmi yazıda işkolu düzenlemesi için son nokta konuldu. 

TARTIŞMAYA NEDEN OLMUŞTU

Kadroya geçen işçilerin işkolu düzenlemeleri, toplu sözleşme tarihinde sona gelinmesi ile birlikte gündeme geldi ve kafa karışıklığına neden oldu. Konu ile ilgili Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir açıklama yapmış ve  “Zaten o kararname mayısta yürürlüğe girdi. Sendikalar da o zaman bir şey söylemedi, kısmen uygulamaya girdi. Şimdi niye kamuda uygulanmasın, bizim öyle bir beklentimiz yok" demişti.

RESMİ YAZI

696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçiler için bir resmi yazı yayımlandı. Yayımlanan yazıda , 31 Ekim tarihinden sonra kamuda , aşağıda belirtilen kurumlarda çalışan işçilerin işkolunun SGK 'ya bildirilmesi istendi.

İşte resmi yazı:

TAŞERON-4/D KAMU İŞÇİLERİ HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN