3600 Ek Göstergede Maaş Tablosu Netleşti: İşte Ocak Ayında Alınacak Zamlı Maaş

3600 ek göstergede maaş tablosu netleşti. İşte ocak ayında alınacak zamlı maaş. 5 milyon vatandaşı ilgilendiren 3600 ek göstergenin kimleri kapsayıp kapsamayacağı, maaşların ne kadar artacağı merak edilir durumda. Peki 3600 ek gösterge ile kim ne kadar maaş alacak? Haberimizde… Yeni maaşlar bir aydan az bir zaman kala yeni yıl ile birlikte yatacak? 

3600 Ek Göstergede Maaş Tablosu Netleşti: İşte Ocak Ayında Alınacak Zamlı Maaş

3600 Ek Gösterge İle 3000 Kişi Emekli Olacak
Ek gösterge güncellenmesi 15 ocak tarihi itibariyle gerçekleştirilecek. Bu gösterge ile 3 bin kişinin emekli olması sağlanacak. Emekli olan kişilerin yerine ise gençlerden istihdam sağlanacak. 
İkramiyeler 50 Bin Artacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge için şunları söylemişti: "Şu anki verilerin rakamlarında Temmuz ayı enflasyon farkının bulunmuyor, aylıklardaki 1300-1400 lira artış bugünkü rakamlarla. Temmuzda enflasyon farkı vereceğiz, başka düzenlemelerimiz de olacak.” demişti. 
Konuşmalarına devam eden Bilgin: “Bu tutar 2500 liraya ulaşabilecek. 45-50 bin lira ikramiye de artacak. Yansıtma katsayısı değişecek, bu da yansıyacak. Aralık sonunda da bir düzenleme yapacağız. Kamu çalışanlarımıza toplu sözleşme farkı, enflasyon farkı ve ek düzenlemelerle aralık ayında 3600 ek gösterge düzenlemesi çok daha fazla yansıyacak, katlanacak"  diye beyanda bulundu.