3600 Ek Gösterge Toplantısı Ertelendi

Son Dakika. Milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaş ve ikramiyelerini artıracak toplantı ertelendi. Yeni toplantı tarihi belli mi?

3600 Ek Gösterge Toplantısı Ertelendi

Milyonların gözü kulağı yarınki 3600 ek gösterge toplantısındaydı. Gelen son dakika haberine göre bu toplantı ertelendi. Yapılan açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in bu kapsamda başka programlarının olduğu ifade edildi.

Toplantı Tarihi Ne Zaman

Milyonlarca memuru ilgilendiren kararı Memur-Sen Başkanı duyurdu: Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge toplantısının hükümet tarafından ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Ertelenen toplantı yerine yapılacak toplantının ne zaman olacağı hakkında henüz bir tarihi açıklanmadı. Son toplantı ile taslak hazırlanacaktı.

Kimler Yararlanacak

3600 ek gösterge görüşmelerinde hazırlanacak taslakta kimlerin yararlanacağı konusuna da yer verilecek. Ek göstergenin yükselmesi 3 farklı ödeme türünü doğrudan etkiliyor. Memur maaşları, emekli aylıkları ve emekli doğrudan etkilenirken, alınan ikramiyeler artacak. Polis, hemşire, öğretmen, din görevlilerinin yanı sıra diğer kamu görevlilerine ek gösterge konusu bu toplantıda netleşecek. Doktorların bordroya tabi maaşları dikkate alınarak emekli olduktan sonraki maaş kayıpları telafi edilecek şekilde emekli aylıkları da iyileştirilecek

Birçok alanda düzenlemenin yapılacağı bu taslakla ilgili memur maaşı, memur emekli aylığı, ikramiye miktarıyla beraber polis, hemşire, öğretmen, din görevlileri ve ek göstergesi 2200'den düşük olanlar, göstergesi olmayanları da kapsayacak şekilde kapsamlı bir çalışma yapıldı.