3600 Ek Gösterge Netleşiyor Maaş ve İkramiyelerde Artış Olacak

3600 ek gösterge için zaman geliyor. Birçok kamu görevlisi ve emekli bu haberi bekliyor. Göstergenin detayları da netleşiyor.

3600 Ek Gösterge Netleşiyor Maaş ve İkramiyelerde Artış Olacak

Kapsamı genişleyecek ek gösterge, mevcut çalışanın maaşını, emekli aylıkları ve ikramiyelerini etkileyecek. Bakan Bilgin’in tarih vermesiyle heyecanlanan vatandaş, Mayıs ayında meclise sunulacak yasayı bekliyor.

Aylıklarda Yüzde 21-22 Oranında Artış Öngörülüyor

3600 ek göstergenin çıkarılması durumunda maaşlara yaklaşık 5’te 1 oranında zam gelmesi bekleniyor. Örneğin 6.000 TL emekli maaşı alan bir öğretmenin maaşı 7.200 liranın üzerine çıkacak

Emekli İkramiyelerinde de Yüzde 21-22 Oranı Bekleniyor

Örneğin emekli olduğunda 100 bin lira ikramiye alacak bir kişinin, ek gösterge sonrası ikramiyesi 121- 122 bin lira olması bekleniyor. Göstergedeki bu değişiklik şu anda emekli olanları da etkileyecek.

Kapsam 3’üncü Toplantıda Netleşiyor

Bu çalışma başta polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri ve olmak üzere 4 meslek grubu için başlatılmıştı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan lisans mezunu sağlık çalışanlarının da ek göstergeye dahil edilmesi konusunu gündeme getirmişti. Şu anda sendikalarda bu kapsamın genişletilmesi için görüşmelerine devam ediyor. 3’üncü toplantıda kapsamın detaylarının belli olması bekleniyor. 3’üncü toplantı 10 Mayısta

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /