3600 Ek Gösterge-Mahkumlara Af-EYT-Tek Tip Askerlik-Nafaka İçin Flaş Açıklama: 23 Haziran'a Kadar..

Mahkumlara af, EYT, ek gösterge, yeni askerlik sistemi, hal yasası ve nafaka düzenlemelerini ilgilendiren önemli açıklama geldi. İşte emeklilikte yaşa takılanlar, 3600, yeni askerlik sistemi, mahkumlara af ve hal yasası ile nafaka düzenlemesi hakkında son bilgiler.

3600 Ek Gösterge-Mahkumlara Af-EYT-Tek Tip Askerlik-Nafaka İçin Flaş Açıklama: 23 Haziran'a Kadar..

Mahkumlara af ve yeni askerlik sistemi tarihleri için yeni açıklama.

Habertürk 'ten Ahmet Kıvanç , yaptığı açıklamada 23 Haziran günü gerçekleştirilecek seçimlere kadar Meclisin fiilen çalışmayacağını söyledi. Seçim sürecine tekrar girilmesi ile birlikte hemen hemen tüm milletvekillerinin İstanbul 'a gitmesi ve seçim çalışmasına katılmasını beklediğini aktaran Kıvanç, yasamanın seçim nedeniyle gecikeceğini aktardı.

MECLİSİN GÜNDEMİ YOĞUN

TBMM yi 31 Mart seçimlerinden sonra yoğun bir gündem bekliyordu. Ancak İstanbul seçimlerinin 1 ay süren belirsizliği TBMM 'nin açılmamasına neden oldu. Seçimden sonra birkaç dea toplanan Genel Kurul uluslararası anlaşmaları ve İstanbul seçimlerini görüştü. Af, EYT, ek gösterge, nafaka, yeni askerlik sistemi, hal yasası gibi konular TBMM Genel Kurulu gündemine hala gelmedi.

AF BEKLEYEN ON BİNLERCE KİŞİ VAR

31 Mart seçimlerinden önce TBMM 'de komisyona gelen ve komisyon görüşmeleri başlayan ceza indirimi konusu hala beklemede. On binlerce mahkum ve mahkum yakını, söz konusu tasarının meclisten geçmesini ve mahkumlara af meselesinin yürürlüğe girmesini istiyor.

EK GÖSTERGE İÇİN TARİH

3600 ek gösterge de beklemede olan konular arasında. Ancak alınan son bilgilere göre ek göstergenin 2020 yılı bütçesine eklenmek için bekletildiği öğrenildi. Detaylar için TIKLAYIN

YENİ ASKERLİK YASASI

Tek tip askerlik için yeni askerlik yasası bekleniyor. MSB tarafından taslak hazırlandı ve Cumhurbaşkanlığı 'na gönderilecek. Cumhurbaşkanlığının onayından sonra tasarı TBMM 'ye gönderilecek ve Genel Kurulda görüşülecek. Yeni askerlik sistemi için de geçtiğimiz gün Ağustos ayı işaret edildi.

EYT

Emeklilikte yaşa takılanlar meselesi hala kanayan yara olarak bekliyor. Yüz binden fazla kişi, seçimeden önce düzenledikleri toplantılarla seslerini duyurmaya çalıştı ancak EYT için hala bir düzenleme gelmedi. 

Seçimlerin tekrar edilecek olması, 'Acaba EYT için bir açıklama , müjde gelir mi?' sorularını akıllara getirdi. Ancak kulislerden alınan son bilgilere göre henüz bu konuda bir düzenleme öngörülmüyor.

Habertürk 'ten Ahmet Kıvanç Meclisin fiilen çalışmayacağını aktardı. Meclisin fiilen çalışmayacak olması af, yeni askerlik , hal ve nafaka yasalarını geciktireceğe benziyor.

BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLAYIN

İnstagram adresimiz için TIKLAYIN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN