3600 ek gösterge çalışması bu ay yapılacak toplantı ile birlikte tamamlanacak.

Polis, hemşire ve din görevlilerine verilmesi planlanan 3600 ek gösterge çalışmasının bu ay tamamlanması bekleniyor. Planlanan son toplantı sonrasında düzenleme Meclis'e sevk edilecek ve ek gösterge ile birlikte maaş ve ikramiyelerde yükselme meydana gelecek.

3600 ek gösterge çalışması bu ay yapılacak toplantı ile birlikte tamamlanacak.

4 milyondan fazla çalışanın beklediği ek gösterge düzenlemesi ile çok sayıda meslek grubunun maaş ve ikramiyelerinde artış meydana gelecek. Ek gösterge artışıyla ilgili düzenleme için artık sona yaklaşılırken tüm memur ve memur emeklisinin gözü bu düzenlemede olacak.  Kamuda milyonlarca çalışanın aylığını etkileyecek olan ek gösterge düzenlemesi yapılacak son toplantı sonrasında şekillenecek. 


Başlangıçta polis, hemşire, öğretmen, din görevlileri için öngörülen 3600 ek göstergesi bu meslek grupları dışında 11 hizmet kolunu daha kapsayacak. Yeni düzenleme ile hangi grupların dahil olacağı daha sonra ortaya çıkacak.
EK GÖSTERGE MAAŞ VE İKRAMİYELERİ ETKİLEYECEK
Ek göstergenin görüşülmesi amacıyla toplamda 2 toplantı gerçekleştirilirken son toplantı için verilen tarih 10 Mayıs olarak planlandı. Toplantı sonrasında hazırlanacak olan taslak, teklif haline getirilerek Meclis'e sevk edilecek. Bu yasama döneminde düzenlemenin yasalaşması bekleniyor.
3 farklı ödeme türünü kapsayacak olan göstergenin yükselmesi ile maaş ve ikramiyelerde bir artış olacak. 3600 ek gösterge alacak memurların maaşları, emekli aylıkları ile emekli olurken aldıkları ikramiyelerde artış olacak.