3 Milyon Kişiye 1765 TL Verilecek... Kısa Çalışma Ödeneği İçin Son Dakika Uyarısı: Tarih Belli Oldu

Kısa Çalışma Ödeneğinin hesaplara yatacağı tarih yaklaştı. KÇÖ'den faydalanmak isteyen vatandaşlara son dakika uyarısı geldi. Yapılan uyarıda , vatandaşların İŞKUR 'daki İBAN bilgilerini güncellemesi gerektiğine yer verildi. İşte Kısa Çalışma Ödeneği başvuru bilgiler, ödemenin hesaplara yatacağı tarih ve İBAN bilgileri güncelleme linki.

3 Milyon Kişiye 1765 TL Verilecek... Kısa Çalışma Ödeneği İçin Son Dakika Uyarısı: Tarih Belli Oldu

Kısa çalışma ödeneği hesaplara yatmaya başladı.

Kısa çalışma ödeneği kapsamında vatandaşlara aylık en az 1765 TL maaş ödemesi yapılacak. Kısa çalışma ödeneği kapsamında olan vatandaşlara en fazla 4 bin 414 TL maaş ödenecek.

3 milyondan fazla vatandaşa yapılacak kısa çalışma ödeneği için başvurular devam ediyor.

BAKAN SELÇUK AÇIKLADI

Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı son açıklamada Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Kısa Çalışma Ödeneğine şu ana kadar 291 bin 594 firmamız, 3 milyon 194 bin 610 çalışanımız için başvuruda bulundu." diyen Bakan Selçuk, firmaların sektörlere göre dağılımını şu şekilde verdi:

KÇÖ BAŞVURU ŞARTLARI

Kısa çalışma ödeneği başvuru şartları şu şekilde:

  • İşverenin kısa çalışma talebinin iş müfettişlerince yapılacak inceleme sonucu uygun bulunması,
  • Kısa çalışmaya tabi tutulan işçinin kısa çalışmanın başladığı tarihte çalışma sürelerini ve prim ödeme şartlarını sağlamış olması (Covid-19 etkisiyle yapılan kısa çalışma başvurularında, son 60 gün hizmet akdine tabi olmak kaydıyla son 3 yıl içinde 450 gün prim ödemiş olması),
  • İş müfettişlerince yapılacak inceleme sonucu kısa çalışmaya katılacaklar listesinde işçinin bilgilerinin bulunması,

ÖDEMELER HESAPLARA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YATACAK

Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında vatandaşlara yapılacak ödemeler 5 Mayıs 2020 'den itibaren hesaplara yatmaya başlayacak.

Ödemenizi banka hesabınıza almak için İŞKUR 'daki İBAN bilgilerinizi güncellemeniz gerekmektedir. İBAN bilgisi güncellemek için aşağıdaki adımları izleyin.

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak.

Bu ekranda gösterilen kısımdan İBAN bilgilerinizi güncelleyin.

ÖDEMELER YATMAYA BAŞLADIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN