3 Haziran Güncel Fiyatlar-Çeyrek Altın Fiyatı Yükseldi (Altın Yükselecek mi Düşecek mi?)

Son dakika haberi: Çeyrek altın fiyatlarında yükseliş yaşandı Piyasalardan alınan son dakika verileri, çeyrek altın fiyatı ve altın fiyatları hakkında tahmin haberimizde.

3 Haziran Güncel Fiyatlar-Çeyrek Altın Fiyatı Yükseldi (Altın Yükselecek mi Düşecek mi?)

3 Haziran çeyrek altın fiyatı.

Piyasaların açıldığı haftanın ilk günü çeyrek altın fiyatı saatler 12,31 'i gösterdiğinde güncellendi. Altın fiyatlarının güncellenmesinin ardından çeyrek altında yaşanan artış miktarı da belli oldu. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre çeyrek altın alış fiyatı 390 TL seviyesinden 397 TL seviyesine kadar çıkarken , satış fiyatı da 406 TL 'den kapalı çarşıda satışa sunuluyor.

GRAM ALTINDA YÜKSELİŞ

Çeyrek altının yanı sıra sabah saatlerinden bu yana gram altın fiyatlarında da artış devam ediyor. Geçtiğimiz haftayı 243 TL 'den kapatan gram altın bugün 248 TL seviyesine kadar geldi. 

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

Piyasalardan alınan bir diğer bilgiye göre Cumhuriyet altını fiyatında da yükseliş yaşandı. Kapalı çarşıda  bin 618 TL 'den alınan Cumhuriyet altını bin 643 TL seviyesinden satışa sunuluyor.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ DÜŞECEK Mİ?

Altın fiyatları hakkında 5 uzmanın görüşü şu şekilde;

Garanti Yatırım

ABD getirilerinin düşmeye devam etmesiyle Altın 1300 üzerine taşındı. Fed’e yönelik faiz indirim olasılıklarının artması da Altın için orta vadede pozitif. Fed fiyatlamaların hızla tersine dönmesini beklemiyoruz. Yuan’ın değer kaybetmesi Altın piyasasını bastırsa da, Fed fiyatlamaları öne çıkıyor. Konsolidasyon bitmek üzere olabilir, piyasanın sıralı destekleri 1282, 1273 (233 h.o.) ve 1265 seviyelerinde. 1300/1305 bölgesi ise orta vade için belirleyici. Görünüm konsolidasyon, 1280 üzerindeki fiyatlamalarda kademeli alış iyi bir strateji olabilir.

Işık FX

Ons Altın tarafında geçtiğimiz haftada da; Ticaret Savaşları, Brexit ve İran gibi küresel risk unsurlarının durumu kritikti. Hafta başında Japonya’da temaslarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump’ın: Çin ile bir ticaret anlaşması yapmak için henüz hazır olmadıkları yönündeki açıklamasının akabinde Çin Yönetimi’nin, ABD ‘ye: nadir toprak elementlerinin satışını durdurabileceği yönünde gelen haberler tedirginliği artırdı. Ayrıca, ABD Başkanı Trump, Meksika’ya yönelik olarak da yasadışı göçmen trafiği nedeniyle kademeli bir vergi artırım programı uygulayacağını açıklarken, yine ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ‘in Çin’e yönelik: Tarifelerin iki misline çıkartılabileceği yönünde söylemleri ve Çin’in 60 Milyar Dolarlık tarife grubu öncesi bazı mal alımlarını durdurduğu yönündeki haberler küresel risk alma iştahını daralttı. Brexit konusunda da; hafta başında AB Parlamentosu seçim sonuçlarının netleşmesi ile sert Britanya’da Brexit yanlılarının galip geldiğinin ortaya çıkmasının hem Anlaşmasız Brexit hem de olası bir erken genel seçim riskini yükseltmesi de kritikti. Keza, İran konusunda da ABD ve İran cephesinden gelen karşılık söylemler zaman zaman sertleşirken, ekonomik veri boyutundaki vasat bazı verilerle de ABD 10 yıllık tahvil faizleri yaklaşık olarak son 20 ayın en düşük seviyelerine geriledi. Küresel risklerdeki artışlar ile “risk off” fiyatlamaları biraz daha ön plana çıkarken, Ons Altın da bundan nemalandı ve bu haftayı da alım ağırlıklı kapattı.. Bu hafta yine; Ticaret Savaşları, AB Parlamentosu seçimlerinin yankıları, Brexit ve İran kaynaklı jeopolitik meselelerin durumunu öncelikli olarak takipte olacağız. ABD’de ve diğer önemli bölgelerden gelecek ekonomik verilerin sonuçları ile küresel ekonomik görünüme dair ortaya çıkacak tablo da fiyatlamalar açısından önemli olacak. Keza, pay piyasasında(borsa) oluşacak hareketlerin de; dolaylı fiyatlamalar(küresel risk alma iştahında artış olması halinde borsalara alış gelirken, Ons Altın gibi güvenli liman varlıkları baskı altında kalabiliyor. Tam tersi durumda ise borsalarda görülen pörtföy boşaltmalarda(sell-off) Ons Altın, Japon Yeni ve ABD tahvilleri gibi güvenli liman varlıklarına talep görülebiliyor) açısından takip edilmesinde fayda görmekteyiz.

Meksa Yatırım

ALTIN 1290 üzeri beklediğimiz yukarı hareketine devam ediyor. Cuma günü 1290 üzeri 1305 hedefimize ulana ALTIN bugün 1315 e kadar tırmandı. Artık önümüzde 1318,90 bariyeri bulunuyor. Yukarı hareketin devamı için buranın kırılması beklenebilir.

1318,90 altında 1311,65 1307,20 130,00 ana hedef konumunda. 1318,90 direnci üzerine kaldığı sürece ise 1325,80 ve 1330,20 seviyeleri hedef olarak kullanılabilir.

Ziraat FX

FED’den faiz indirim beklentileri artarken, değerli madenin geçen hafta %1,6 oranında değer kazanarak 1.306 seviyesinden haftayı kapattığını gözlemledik. Bugün ise değerli madende yükseliş eğiliminin devam ettiğini gözlemliyoruz. Ortalamalarından uzaklaşan ve yatay dirençlerini zorlanmadan geçen değerli maden kısa vadeli olarak 1.304 desteğinin üzerinde kalarak 1.323 seviyesini hedefleyebilir.

Halk FX

Altın fiyatlarında 1.294 $ üzerinde hareket edildikçe yükseliş tarafında kalabiliriz. Bu durumda 1.346 $ seviyesi önemli bir direnç eşiği olarak izlenecektir. Bu dönemde 1.294 $ üzerindeki kalma isteği altın fiyatlarının ilerleyen günlerdeki seyri açısından önem arz edecektir.

Ana Direnç 1346

2. Ara Direnç 1334
1. Ara Direnç 1324

spot 1310

1. Ara Destek 1294
2. Ara Destek 1287
Ana Destek 1270

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA