3 Günde Cepler Doldu! Asgari Ücretin 3 Katını Kazandılar

Kasaplar Göçü tamamlandı. Her yıl İstanbul'un farklı semtlerinde çalışmak üzere 560 kurban kesim tesisine gelen binlerce kasap, bu bayramda da ceplerini doldurdu.

3 Günde Cepler Doldu! Asgari Ücretin 3 Katını Kazandılar

Bazı kasapların günlük kazancı günlük 1700 lirayı bulurken, bayram sonrası mahalledeki dükkanlarına dönecek olan meslek erbaplarının mesai işlemleri, kıyma çekme işleriyle sürecek.

Haftalar öncesinden büyük ve küçükbaş hayvanlarıyla İstanbul'un yolunu tutan üreticiler, ellerindeki malların büyük bölümünü satmanın mutluluğunu yaşarken, kasaplarda kesimlerden kazanç sağladılar. Büyükbaş hayvan kesimi 200 liradan başlarken, günde bir çok kesim yapan kasapların günlük kazançları 1700-1800 liraya ulaştı.  Kurban eti parçalayan kişiler ise daha Poker farklı ücretler aldı.

Et parçalama için belirlenen ücretler 250 ile 500 lira arasında değişti.  Konuyla ilgili önümüzdeki bayramlara dair uyarılarda bulunan yetkililer. Anadoludan gelip 'Ben kasabım' diyen herkesin iş yapamayacağını, önce denetlenip ilgili eğitimleri alması gerektiğini söylüyor. Belediyelerin tesislerinde kesim ücreti büyükbaş hayvanlar için 350 TL, küçükbaş için 100 lira olarak belirlenmişti.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA