3. Faz 1000 TL Pandemi Nakdi Yardım Başvuru Sonuçları Güncellendi

1000 TL korona nakdi yardım başvuru sonuçları hakkında yeni açıklama geldi. Yapılan açıklamada 1000 TL başvuru sonuçlarının güncellendiğine yer verildi. Peki 1000 TL başvuru sonucuna nasıl bakılır? Başvuru sonuç ekranına nasıl giderim? Başvurular devam ediyor mu? Kapsam dışına çıktı ne demek? Kapsam dışı nedir? İşte korona 1000 TL nakdi yardım başvuru sayfası ve sonuç sorgulama linki.

3. Faz 1000 TL Pandemi Nakdi Yardım Başvuru Sonuçları Güncellendi

1000 TL başvuru sonuçları güncellendi.

3. faz destek ödemeleri kapsamında milyonlarca kişiye 1000 TL korona nakdi yardımı yapılacak. Geçtiğimiz hafta başlayan başvurular hala devam ederken 1000 TL yüz binlerce vatandaşın hesabına yatmaya başladı. 1000 TL başvurusu yapan vatandaşlar, sonuçları nereden takip edeceğini , paranın ne zaman hesaba yatacağını araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak yazdığımız haberlerimizde süreci takipçilerimize anbean aktardık.

1000 TL ÖDEME YAPILACAK

Korona virüs nedeniyle maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlara 1000 TL 'lik nakit ödeme yapılacak. 1 ve 2 'nci faz destek ödemelerinde 4 milyondan fazla vatandaşa biner TL ödeme yapıldı. 3. faz destek ödemesinde ise yine milyonlarca kişiye bin TL destek ödmesi yapılacağı bildirildi.

1 ve 2 'nci faz destek ödemelerinden faydalanan vatandaşlar 3 . faz destek ödemesinden faydalanamıyor. Başvuru yapsalar dahi başvuru sonucu olumsuz olarak sonuçlanıyor.

KİMLERE ÖDEME VERİLMEYECEK?

1 ve 2 'nci faz destek ödemelerinden faydalananların yanı sıra aşağıdaki kapsama giren vatandaşlara da destek ödemesi yapılmayacak:

-Değerlendirmeler kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak. Yani bir haneden sadece bir kişi başvurup 1000 lirayı alabilecek. Aynı haneden birden çok başvuru olursa sadece biri dikkate alınacak.

-Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten faydalanmamış olanlar alabilecek.

-5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.

-5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.

-Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.

-İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar yararlanamayacak.

-İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalananlar yararlanamayacak.

-Ödemenin zamanı ve şekli değerlendirmeler sonrasında açıklanacak.

BAŞVURU SONUÇLARI GÜNCELLENDİ

1000 TL korona nakdi yardım başvuru sonuçları güncellendi ve başvurunun hangi aşamada olduğu vatandaşlara duyuruldu. e Devlet kapısı üzerinden yapılan duyuruda vatandaşların pandemi sosyal destek sayfasından ya da sosyal destek sorgulama sayfasından 1000 TL başvuru sonucunda son durumu görebileceğine yer verildi. 

BAŞVURU DEVAM EDİYOR

1000 TL korona nakdi yardım başvurusu devam ediyor. Başvuru yapmak ve başvuru sonucunda son durumu öğrenmek isteyenlerin aşağıdaki linke gitmesi ve başvurusunu bu sayfadan yapması, sonucunu da bu sayfadan öğrenmesi gerekmektedir.

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu

Not: Bu sayfaya giriş yaptığınızda TC kimlik numaranızın son hanesine göre başvuru sayfası karşınıza çıkacak.

SONUÇ SORGULAMA EKRANI

Pandemi 1000 TL sosyal destek başvuru durumu yukarıdaki linkten sorgulanabiliyor. Öte yandan vatandaşlar , aşağıdaki sayfadan da 1000 TL korona nakdi yardım sonucunu sorgulayabiliyor.

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama

Kadın erkek diğer vatandaşlar bu sayfada: TIKLAYIN

KAPSAM DIŞI NE DEMEK?

Kapsam dışına çıktı anlamı: Korona nakdi yardım başvurunuzun Sosyal Yardımlaşma Vakfına iletildiği ve hala değerlendirme aşamasında olduğu anlamına geliyor.

SYDV DEĞERLENDİRECEK

Yapılan başvurular , bağlı olduğunuz ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilir. Burada Sosyal Yardım uzmanlar, başvuru yapan vatandaş için incelemede bulunur ve 1000 TL 'nin verilip verilmeyeceğine karar verir.