3 Bin Lira Maaş Verecek! Eleman Bulamıyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bal sağımı sürüyor. Ağustos ayının ortasından başlayarak Eylül sonuna kadar devam edecek bal sağımı, eleman eksikliğinden dolayı verimsiz geçebilir...

3 Bin Lira Maaş Verecek! Eleman Bulamıyor

Siirt'li gezgin arıcıların konakladığı Bitlis'in Tatvan ilçesinde bal sağımı devam ediyor. Ağustos ayının ortasından başlayarak Eylül ayının sonuna kadar devam eden bal sağımının bitmesiyle Siirtli arıcıların memleketlerine dönecekleri öğrenildi.

Önümüzdeki ay Siirt'e döneceklerini söyleyen Bal üreticilerinden Süleyman Efe, senenin ilk sağımının yapıldığı Reşadiye bölgesinde bu sene iyi rekolte yakalandığını söyledi.

Bir başka üretici olan Kemal Elinç , eleman bulamamaktan yakınıyor.

3-4 ay bölgede beklediklerini, sezon boyunca 3 bin lira verecek arıcı bulamadığı için eşiyle birlikte çalışmak durumunda kaldığını söyleyen Elinç, eleman eksikliği nedeniyle üretimin azlığından dert yanıyor. Elinç, "Burada arıcılık yapıyoruz, mevsimlik bölgeye geliyoruz. 3-4 ay burada bekliyoruz. Bu sezon boyunca 3 bin TL verecek arıcı bulamadığım için ben ile eşim bal toplamaya geldik. Ayrıca bu sene verim eksik geçti, işçi bulamadığımdan ve tek başıma baş edemediğimden üretim azdı" dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA