29 Ekim Bugün EFT Yapılır mı? İşte Cevabı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı geldi. Cumhuriyet Bayramı'nın gelmesi ile birlikte vatandaşlar, bugün bankaların açık olup olmadığını , EFT işlemlerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini araştırmaya başladı.

29 Ekim Bugün EFT Yapılır mı? İşte Cevabı

29 Ekim EFT yapılır mı?

29 ekim Cumhuriyet Bayramı geldi. Cumhuriyet Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü vesilesi ile tüm kamu kurumları ve bankalar bugün tatil. 28 Ekim 'de yarım gün tatil yapan kurumlar, 29 Ekim günü tam tatil yaptı. Bugünün resmi tatil olması nedeniyle vatandaşlar, bankaların açık olup olmadığını , yapacakları EFT işleminin ne zaman diğer hesaba ulaşacağını araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda detaylara yer verdik.

EFT NEDİR?

Uzun adı Elektronik Fon Transferi olan EFT, Türkiye'de ilk olarak 1 Nisan 1992 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bünyesinde sistemin devreye girmesi ile başlatılmış olup, kısaca iki farklı banka arasındaki TL cinsinden ödemelerin gerçekleştirilmesi işi olarak tanımlanabilir. Bir diğer tanımla EFT, başka bir bankanın hesabına para gönderme işlemidir. İnternet bankacılığı kullanarak sizinle aynı bankada olan kişiye göndereceğiniz para hemen hesaba aktarılır. Ancak başka bir bankanın hesabına göndereceğiniz tutar EFT olarak adlandırılır ve mesai saatleri içinde bu işlem gerçekleşir.

29 EKİM EFT YAPILIR MI?

29 Ekim günü resmi tatil ve bankalar kapalı. Bu nedenle EFT işlemleri bugün gerçekleşmez. Bugün vereceğimiz EFT talimatı, 30 Ekim Cuma günü sabah mesainin başlaması ile birlikte gerçekleşir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA