250 Bin Sosyal Konutun Detayları Belli Oluyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi olan 250 bin sosyal konut projesinde detaylar 13 Eylül Salı günü belli oluyor.

250 Bin Sosyal Konutun Detayları Belli Oluyor

250 Bin Sosyal Konutun Detayları Belli Oluyor

Artan konut fiyatları ve kiralar sebebiyle harekete geçen hükümet, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini duyurdu. Tüm detayların 13 Eylül 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak olan 250 bin sosyal konutta geri sayım başladı.

Aylık taksit bin 650 TL

Edinilen bilgilere göre  Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde 250 bin konut ve 100 bin alt yapılı arsa hak sahiplerine satılacak. Proje tamamen dar gelirli vatandaşlara yönelik olacak ve projede ödenecek aylık taksitler haneye gelen gelirin yüzde 30'unu aşmayacak. Bu şartlarda Asgari ücrete ve ailede bir kişinin çalışmasına göre bir hesaplama yapıldığında aylık taksitin bin 650 lira olması öngörülüyor. 

240 ay taksitle satış

Projenin start almasıyla birlikte kiraların düşüşe geçmesi beklenirlen, TOKİ tarafından yapılacak projeye giriş için İstanbul’da aylık hane geliri 16 binin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olması şartı bulunuyor. Satışlarda 240 ay vade imkanıda olacak

Emekliler, şehir yakınları, gaziler ve gençlere özel kontenjanlar

Projede planlanan bir diğer hususta gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gazilere yönelik özel kontenjanlar olması. Bu kişiler için özel kontenjanlar ayrılacak ve belirtilecek özelliklere sahip olanlara farklı avantajlarla ev sahibi olma fırsatı sunulacak.