250 Bin Lira Hibe İçin Başvurular Başladı

Geri ödemesiz bir şekilde 250 bin lira üst limitli destek ile işletme, kuruluş, makine ve teçhizat, yetiştirme, pazarlama ve tanıtım başlıklarında destek verilecek. Anadolu'nun kadim mesleklerinin devam edilmesine yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının gerçekleştirdikleri işbirliği kapsamında bu meslekleri devam ettirenlere, istihdam oluşturma koşulu ile 250 bin liraya kadar geri ödemesi destek verilecek.

250 Bin Lira Hibe İçin Başvurular Başladı

Şimdiye kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı, 602 işletmenin müracaat işlemlerini kabul etti. Bu açıdan destekten faydalanabilmek için KOSGEB veri tabanına kayıt oluşturulması için başvurular bugün başlayacak ve 30 Eylül tarihine kadar devam edecek.


Hangi Meslek Gruplarına Destek Verilecek 
Ön müracaat işlemleri kabul edilen işletmeler arasında; Ahşap işleri,   bıçakçılık, gramofon tamircisi, deri işleri, bakırcılık işleri ile uğraşanlar yer alıyor.

KOSGEB tarafından sürdürülecek olan bu program, yaşayan kültür mirası işletmeler destek programı şeklinde nitelendiriliyor. Program ile alakalı Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'ne şimdiye kadar müracaat işlemlerini gerçekleştiren 800 işletmeden 602 tanesinin ön başvuruları kabul edildi. Programdan faydalanmak isteyenler, 30 Eylül tarihine kadar KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırmaları gerekir.

Destek Programının Amacı Nedir? 
Destek programı ile özellikle de usta çırak ilişkisini kuvvetlendirme hedeflenirken virgülle bu kapsamda yeni personel istihdam eden işletmelere de 250 bin liraya kadar geri ödemesiz bir şekilde destek verilecek.

Projeye ilişkin İşbirliği Protokolü 24 Haziran tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy arasında imzalanmıştı.


Yerli Ekipman Kullanana % 10 Destek Sağlanacak 
Geri ödemesiz bir şekilde 250 bin lira üst limitli olacak şekilde destek ile kuruluş, makine ve teçhizata, işletme, yetiştirme, tanıtım ve pazarlama başlıklarında destek sunulacak.

 Program ile işletme sahibinin mesleki birikimlerini aktarması açısından yetiştireceği personel için 150 bin TL'ye kadar destek sunulacak. Makine ve teçhizat giderleri için üst limiti 50 bin lira olan destek verilecek. Desteklenecek makine ile teçhizatın yerli olmasına özen gösterilecek. Yerli malı makine ile teçhizata destek oranına ise %15 ilave destek verilecek.