25 Yaş Altı ve 50 Yaş Üstüne Part Time İş

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada 25 yaş altındaki vatandaşlar ile 50 yaşının üstündeki vatandaşlara part time iş imkanı sunulacağını söyledi.

25 Yaş Altı ve 50 Yaş Üstüne Part Time İş

50 yaş üstü ve 25 yaş altına part time iş.

Ntv canlı yayınına konuk olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, devletin yaptığı desteklemelere, işten çıkarma yasağının uzatılmasına ve çalışma hayatında yapılacak düzenlemelere değindi.

Bakan Selçuk 'un açıklamalarından satır başlıkları şu şekilde:

EMEKLİLİK

“Emeklilik sistemini daha etkinleştirmek için çalışıyoruz. Masada birçok model var. Taraflarla müzakere ediyoruz.”

"Kısa çalışma ödeneğine başvurmuş, ücretsiz izin desteği almış çalışanların normal çalışmaya geçebilmesi için 'normalleşme desteği' sunulacak"

KISA ÇALIŞMA VE ÜCRETSİZ İZİN DESTEĞİ

“Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanan çalışan sayımız 3 milyon 490 bine ulaştı.”

“1 milyon 358 bin çalışanımıza Nakdi Ücret Desteği sağladık.”

"Kısa çalışma ödeneğine başvurmuş, ücretsiz izin desteği almış çalışanların normal çalışmaya geçebilmesi için 'normalleşme desteği' sunulacak"

“Pandemi başladığında önceliğimiz vatandaşlarımızı korumaktı. Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi altında Sosyal Koruma Kalkanı açıkladık. Çalışma hayatı, sosyal güvenlik, sosyal hizmetler, sosyal yardımlara dair pek çok unsur barındırdı.”

İŞTEN ÇIKANLARA İŞE DÖNÜŞ

“1 Ocak 2019 – Nisan 2020 arasında işinden ayrılanlara istihdama dönüş desteği olacak. İlave istihdam sağlayan işverenlerimize de destek sunacağız. Farklı çalışma modellerini etkinleştireceğiz.”

25 YAŞ ALTI VE 50 YAŞ ÜSTÜNE PART TİME İŞ

“50 yaş üstünde bizim daha az çalışma saatlerinde çalışmak isteyen ve kısmi zamanlıya geçmek isteyen çalışanlarımıza sağlayacağımız destekle, mevzuatımızda olan konuları daha da etkinleştireceğiz.”

Öte yandan Bakan Selçuk, 25 yaş altındaki gençlere de part time iş imkanı sağlanacağını söyledi.

İstihdam kalkanının devreye alınması ile part time iş detayları belli olacak. Detaylar belli olduğunda haberdar olmak için kamu bülteni mobil uygulamasını indirin.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA