25 Kuruşluk Market Poşetine Zam Yok: Devlet Payı Artacak

2021 yılında 25 kuruş olan plastik poşete zam yapılmayacağı, devlet payının artırılacağı açıklandı.

25 Kuruşluk Market Poşetine Zam Yok: Devlet Payı Artacak

Poşete 2021'de zam yok: Devlet payı artıyor.

Geçtiğimiz yıllarda uygulamaya giren paralı poşet için toplantı yapıldı.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyyüp Karahan başkanlığında  toplanan 'Plastik Poşet Fiyat Belirleme Komitesi' toplantısında yeni yılda poşete zam yapılıp yapılmayacağı görüşüldü. 25 kuruş olan plastik poşet için yapılan görüşmeden zam kararı çıkmadı.

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, bir son dakika açıklaması yaptı ve poşete zam olmayacağını, devlet payının 15 kuruştan 18 kuruşa çıkacağını söyledi. Eroğlu, "Komisyonda 25 kuruş olan fiyatın artırılmaması yönünde ortak bir karar çıktı. Fiyatlar konusunda bakanlığımız da olumlu yaklaştı. Bakanlığın komitenin aldığı bu ortak kararı yıl başında yapılacak düzenlemede esas alacağını umuyoruz

Geçen yıl Hazine'ye giden 15 kuruş 18 kuruşa çıkmış marketlerin aldığı pay ise 10 kuruştan 7 kuruşa düşerek tüketicinin ödediği 25 kuruş sabit kalmıştı. Dolayısıyla bizlerin talebi; satış noktalarındaki, tüketiciye yönelik plastik poşet fiyatlarının 2021 yılında da artırılmaması yönünde oldu.

Bu şekliyle Hazine'ye giden 18 kuruş artacak, ancak vatandaşın ödediği 25 kuruş artmayacak. Böylece çevre için yapılan bir uygulamada, satış noktalarının eskiden bedel almadan verdiği poşetlerden ekstra bir katkı almasının da önüne geçilmiş oldu." dedi.