2,5 Ay Sonra Dolar ve Altın Fiyatlarında Bir İlk (1 Dolar ve Çeyrek Altın Ne Kadar?)

Dolar kuru son 2,5 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. Dolarla paralel olarak euro ve altın fiyatları da düşüşe geçti. İşte piyasalarda son durum.

2,5 Ay Sonra Dolar ve Altın Fiyatlarında Bir İlk (1 Dolar ve Çeyrek Altın Ne Kadar?)

Brunson krizinin ardından dolar kuru sürekli olarak yükselişe geçmiş ve 7 TL seviyesini bile geçmişti. Ancak yapılan müdahaleler, destekler, yatırımlar ve Brunson 'un serbest bırakılması doların ateşini düşürdü. Geçtiğimiz hafta 5,70 TL seviyesine kadar düişen dolar kuru, Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli arasındaki gerilim sonrası yine yükselmiş ve 5,85 seviyesine kadar çıkmıştı.

Bir anda yükselen dolar kurunun ateşi yine söndü.

Dolar/TL, yüzde 1,5 değer kaybederek 5,5066  seviyesine kadar düştü ve son 2,5 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi.

Geçtiğimiz hafta, küresel piyasalarda dolara olan talebin artmasına paralel olarak 5,8745'e kadar yükselen dolar/TL, haftayı 5,5928 seviyesinden tamamladı.

Dolar/TL bugüne ise düşüşle başladı. ve yüzde 1,5 değer kaybederek 5,5066 ile son 2,5 ayın en düşük seviyesini gördü. dolar/TL, saat 15.05 itibarıyla yüzde 1'i aşan kayıpla 5,5361 seviyelerinde seyrediyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 1 azalışla 6,3117, sterlin/TL de yüzde 0,9 değer kaybıyla 7,1051 seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, bugün yurt içi piyasaların Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kapalı olduğunu hatırlatarak, Avrupa piyasalarında risk iştahının artmasıyla TL'ye olan talebin arttığını kaydetti.

Analistler, bu hafta yurtiçinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 'nın açıklayacağı Enflasyon Raporu, yurt dışında ise ABD 'de açıklanacak tarım dışı istihdam verilerinin takip edileceğini bildirdi.

ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatları ise güne düşüşle başladı. Çeyrek altın, Cumhuriyet altını ve gram altın fiyatları şu şekilde;

Kamubulteni.com  |  Ankara