24 Ayar Altın Çeyrek Altın ve Dolar Kurunda Hızlı Düşüş Başladı-İşte Son Fiyatlar ve Tahminler

Son dakika haberi: Dolar ile gram altında hızlı düşüş başladı. Merkez Bankası'nın hamlesi sonrası dolar kurunda, gram altında, çeyrek altında düşüş hızlandı. İşte piyasalardan alınan son dakika verileri.

24 Ayar Altın Çeyrek Altın ve Dolar Kurunda Hızlı Düşüş Başladı-İşte Son Fiyatlar ve Tahminler

Son dakika : Dolar ve gram altında düşüş hızlandı.

Piyasalarda Merkez Bankası hareketliliği devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre dolar kuru ile gram altında düşüş başladı. Merkez Bankası, bankaların tabi olduğu zorunlu karşılık uygulamasında değişikliğe gitti. Yapılan değişiklik sonrası  piyasalar yurt içinde hareketlendi ve döviz ile altında aşağı yönlü düşüş başladı. 

DOLAR KURU DÜŞTÜ

Sabah saatlerinde 7,88 TL seviyesinde olan dolar kuru az önce düşüşe başladı ve 7,80 TL seviyesine kadar geriledi. 

Euro kuru 9,31 TL 'ye geriledi.

GRAM ALTIN DÜŞÜYOR

Sabah 459 TL seviyesinde seyreden gram altın hızlı düşüşe başladı ve dolardaki düşüşle birlikte 454 TL seviyesine kadar geriledi. 

ÇEYREK ALTIN

Sabah 750 TL seviyesinde olan çeyrek altın şu sıralar 743 TL seviyesine kadar geriledi.  Bloomberg'in aktardığı verilere göre çeyrek, Cumhuriyet, 22 ayar ,14 ayar bilezik fiyatları şu şekilde:

United Oversea Bank Piyasa Stratejisti Quek Ser Leang" Altın yeni bir düzeltme aşamasına doğru gidiyor. 1.760-1.780 dolar arasındaki destek alanı aşılırsa fiyatlar 1.600 dolara kadar inebilir." dedi.

ABN Amro Bank Kıdemli Değerli Metal Stratejisti Georgette Boele, "Birçok yatırımcı altın aldı ve şimdi gerginler, biz de dikkatli davranıyoruz. Yatırımcılar tepe noktasına çoktan ulaşmış olabileceğimizden dolayı korkmaya başladılar. Eğer öyleyse yeniden 2.000 dolar seviyelerini görmemiz çok uzun bir süre alacak. 1.800 seviyesinin altına inilmedikçe eğilim pozitif kalmaya devam edecektir." dedi.