24 ay tek kuruş ödemeden faizsiz 150.000 TL kredi! 2 şartı sağlamak yetiyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın genç çiftler için başlatmış olduğu 2 yıl ödemesiz 150 bin lira tutarındaki kredi programının yoğun ilgiyle karşılandığı öğrenildi. Özellikle Hatay'dan gelen güçlü talep, söz konusu destek programının kritik bir ihtiyacı ne ölçüde karşıladığını gösteriyor. Detaylar haberimizde..

24 ay tek kuruş ödemeden faizsiz 150.000 TL kredi! 2 şartı sağlamak yetiyor

Kredi uygulaması: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulanan evlilik destek programı şu anda yalnızca 5 pilot ilde uygulamaya alındı. Ancak bu pilot uygulamanın başarılarıyla artan talep, Türkiye genelinde gelecekteki genişleme için önemli bir öncüdür.

Gençlerin talebi: 6 Şubat 2023'teki depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde toplamda 7 bin 888 çift faizsiz kredi programına kaydoldu. Bu güçlü talep genç çiftlere düğün hayallerini gerçekleştirmelerine yönelik gerçek bir fırsat sunmaktadır.

24 ay tek kuruş ödemeden faizsiz 150.000 TL kredi! 2 şartı sağlamak yetiyor

Başvurular ve destek: Genç Evliliklerini Destekleme Projesi'ne başvurular “www.aile.gov.tr” adresinde kabul edilmektedir. Onaylanan başvurulara 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz kredi, 2 yıl ödemesiz dönem ve evlilik öncesinde ve sonrasında eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanılacak.

Ödeme planı: Projeye kaydını yaptıran çiftler, kredilerinin resmi olarak evlendikten sonra hesaplarına yatırılacağını öğreniyor. Mart ayında başlayacak evlilik öncesi eğitim, genç çiftlerin hem sağlıklı hem de mutlu ilişkiler kurmasında önemli adım şeklinde değerlendirimektedir.

Kayıt koşulları: Programa katılım göstermek isteyen çiftlerden birinin 6 Şubat 2023 depreminden etkilenen bölgelerden birisinde ikamet etmesi gerekmektedir. Bu bölgelerde ikamet edenlerin başvuru yapması gerekmektedir.