2023 Sigara Zammı: Sigarayı Bırakın Çünkü Bir Paket Sigara 50 Lira'yı Bulacak!

Sigara fiyatlarına gelecek zam merak konusu oldu. Sigara içenleri ilgilendiren haber ulaştı. Buna göre Haziran ayının ilk haftasında sigaraya okkalı bir zam geliyor.

2023 Sigara Zammı: Sigarayı Bırakın Çünkü Bir Paket Sigara 50 Lira'yı Bulacak!

Sigara içenler bu yüzden sigarayı bırakabilir. İşte 2023 sigara zammının detayları...

14 Mayıs seçimi sonrasında piyasalarda hareketlilik yaşanmaya başlandı. Seçimlerin ikinci tura kalmasıyla birlikte, tütün ve tütün ürünlerine yeni bir zam haberi geldi. Sigaraların fiyatlarında 5 ila 10 TL arasında bir zam beklendiği tekel sektör kaynakları tarafından belirtiliyor.

Cari açığın boyutunu düşüremeyen 102 ton altın ve dolar rezervlerinin eritilmesine rağmen, tekel sektör kaynakları sigaralara büyük çapta bir zam yapılacağını ifade ediyor. Son 4 ayda cari açığın yaklaşık 400 milyar TL'ye ulaştığı bildirilirken, bu zam ile birlikte 10 TL gibi büyük bir artışın gerçekleşeceği belirtiliyor.

Yapılacak zamla birlikte en ucuz sigara paketinin 40 TL'yi aşacağı ve Marlboro ile Parliament markalarına sahip sigaraların ise 50 TL'yi geçebileceği ifade ediliyor. Bu durum, tütün tüketimiyle ilgili maliyetlerin artması ve sigara fiyatlarının yükselmesi anlamına geliyor.