Özel ve Devlet Hastanelerinde Muayene Ücretlerine Yüzde 50 Zam! İşte Yeni Fiyatlar

Muayene ücretleri 2023 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan zam kararı sonrasında gündemdeki yerini koruyor. Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu'nun verdiği kararla birçok uzmanlık dalında muayene ücretlerine yüzde zam yapıldı. SGK ve Bağ-kur'luları da yakından ilgilendiren bu karardan sonra, "Devlet hastanesinde muayene ücret, ne kadar, SGK'lılara muayene ücreti ne kadar, hasta muayene ve normal muayene ücreti ne kadar," gibi sorular gündemde.

Özel ve Devlet Hastanelerinde Muayene Ücretlerine Yüzde 50 Zam! İşte Yeni Fiyatlar

Muayene ücretleri 2023 yapılan zam sonrasında değişiklik gösterdi. 25 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete mükerrerine göre, 5510 sayılı Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereğince muayene ücretlerine yüzde 50 zam yapıldı. Peki Devlet hastanesinde muayene ücret, ne kadar, SGK'lılara muayene ücreti ne kadar, hasta muayene ve normal muayene ücreti ne kadar? İşte tüm bilgiler.

Muayene ücretleri 2023

Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu'nun aldığı zam kararı sonrası hangi alanlarda fiyat artışı yaşandığı Ayaktan Başvurularda Ödeme Listesi'nde belirtildi. Buna göre 2023 muayene ücretlerini görmek için aşağıdaki link kısmına tıklayabilirsiniz...

Muayene ücretlerini öğrenmek için tıklayınız

Tebliğdeki düzenlemelere göre, "Ayaktan Başvurularda Ödeme Listesi"nde yer alan vaka başı muayene tutarlarında artışa gidildi. "Hizmet Başı İşlem Puan Listesi"nde yer alan KVC-Kardiyoloji, organ doku nakli ve kemik iliği, yoğun bakım, hemodiyaliz, kan bileşenleri, doğum, yardımcı üreme tedavileri ve bununla ilişkin genel tetkikler, sünnet, kadavradan donör temini gibi işlem kodları da dahil olmak üzere tüm işlemlerde artış yapıldı.

"Tanıya Dayalı İşlem Puan Listesi"nde yer alan KVC-Kardiyoloji, organ doku nakli ve kemik iliği işlemleri, yoğun bakım işlemleri ve hemodiyaliz işlemlerine ait işlem kodları da dahil olmak üzere tüm işlemlerde artışa gidildi. "Diş Tedavileri Puan Listesi"nde yer alan tüm işlem kodları da arttı.