2023 Bütçesi Meclise Sunuldu Memurların Fazla Mesai Ücreti Yüzde 100 Artıyor

Dün meclise sunulan 2023 bütçesinde memurların faza mesai ücretinde dikkat çeken bir detay göze çarptı. Buna göre memurların fazla mesai ücretinde yüzde 100 artışa gidiliyor.

2023 Bütçesi Meclise Sunuldu Memurların Fazla Mesai Ücreti Yüzde 100 Artıyor

2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinden derlenen bilgilere göre memurlarda saat başı fazla çalışma ücretinde yüzde yüzlük artış olacak. Devlet memurlarının saat başına fazla mesai ücretleri 2 lira 70 kuruştan yüzde yüz artarak 5 lira 50 kuruşa çıkıyor.

Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan personel ile makam şoförlerine ayda 90 saati, genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförlere de 60 saati geçmemek şartıyla 2 lira 85 kuruş yerine 5 lira 70 kuruş fazla mesai ücreti verilecek. Bu sistem yılbaşından sonra geçerli olacak.

MEB İdari Personeline 9,2 Lira

Mesleki ve Teknik eğitim bölgesindeki meslek yüksekokullarıyla ilişkilendirilen ve teknik ortaöğretim kurumlarında görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) idari personeline yasal çalışma saatinin bitiminden itibaren fiilen yaptıkları fazla mesai için alık 100 saati geçmemek şartıyla saat başına 9 lira 20 kuruş ödemede bulunulacak.

Harcırah Kanunu uyarınca verilecek olan yurt içi gündelik ve tazminat tutarları da belirlendi. Yeni yılda TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcılarına ödenecek yurt içi gündelik tutarı 100 liradan 270 liraya çıkacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /