2023 Asgari Ücret Tahmini Olay Olacak Öyle Bir Rakam Söylendi Ki

Eylül 2022 enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber gözler bir kez daha asgari ücrete gelecek zamma çevrildi.

2023 Asgari Ücret Tahmini Olay Olacak Öyle Bir Rakam Söylendi Ki

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘’çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz’’ çıkışlarıyla asgari ücrete gelecek zamlar enflasyon üzerinden değerlendiriliyor. Son olarak bugün Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber asgari ücrete zamlar yeniden hesaplandı.

AHaber’de yer alan habere göre önceki yıllarda yapılan artışlarda bakıldığında genelde enflasyonun 5 ila 7 puan üzerinde artışlar yapıldığı görülüyor. Ancak geçtiğimiz yıl ara zamla birlikte toplamda yüzde 80'in üzerinde bir artış yapılmıştı.

Cumhurbaşkanı’ndan Asgari Ücret Mesajı

Meclis'in 27. Dönem 6. Yasama Yılı'nın açılışı dolayısıyla TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah önümüzdeki yılbaşında, tüm ücretlilerin durumlarını, kayıplarını telafi edecek şekilde tekrar gözden geçireceğiz. Hep söylediğimiz gibi, hiçbir vatandaşımızın enflasyonun altında ezilmesine izin vermeyeceğiz." mesajını verdi.

2022 Yılı Enflasyonu Ne Kadar Olur?

Bu yılsonunda da enflasyonun yüzde 65- 70 civarında olması tahmin ediliyor.

Bu kez ise yıllık enflasyonun 10 puan üzerinde bir zam yapılması gündemde. Peki, yeni asgari ücret ne kadar yükselir?

10 Bin Liraya Yaklaşabilir

Bunun üzerinde bir zam yapıldığında ise net asgari ücretin 10 bin liraya kadar çıkabileceği değerlendiriliyor. Yıllık enflasyonun 10 puan üzerinde bir zam yapıldığında yani yüzde 80'lik bir artış ile net asgari ücret 9 bin 900 liraya çıkacak.

Masada Ara Zam Formülü

Ancak komisyonun 2022 de olduğu gibi yine ara zam formülüyle iki ayrı oran belirleyebileceği de masada bir diğer seçenek olarak duruyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /