2021 Yılında Asgari Ücret ile Bu Ücretlerde de Değişecek

2021 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı milyonlarca insan tarafından merakla beklenirken, ilgili düzenlemeyle yine milyonları ilgilendiren ücretlerde düzenlemeye gidilecek.

2021 Yılında Asgari Ücret ile Bu Ücretlerde de Değişecek

Asgari ücret üzerinden belirlenen ödemeler ve asgari ücret baz alınarak hesaplanan sınırlar da asgari ücrette yapılacak düzenlemenin ardından netleşecek. 4 Aralık 2020 tarihi itibariyle ilk toplantısını video konferans yöntemiyle gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ikinci toplantısı da video konferans yöntemiyle yapılacak. Son toplantı ve Türk İş'te gerçekleşecek toplantının ise henüz hangi yöntemle yapılacağı netleşmiş değil.

Muhalefet partilerinden asgari ücretle yapılan genel değerlendirmelerde 3 bin lira ön plana çıkarken, İş verenleri temsilen masadaki TİSK enflasyonu öne sürerek enflasyon oranlarından daha fazla zam yapılmaması gerektiğini söylemişti. Türk İş henüz bir fiyat açıklamazken, önümüzdeki günlerde asgari ücrete ilişkin daha net adımlar ve açıklamaların gelmesi bekleniyor. Asgari ücretle birlikte iş Göremezlik Ödeneği, İşsizlik Maaşı, Asgari Geçim İndirimi, Doğum ve Askerlik Borçlanması, Bağkur İsteğe Bağlı Gündelikçi Primleri, GSS Primi, Yaşlılık, Evde Bakım, Engelli Maaşı için Gelir Sınırı, Kısa Çalışma Ödeneğinde de düzenlemeye gidilecek.

Sizce 2021 yılı asgari ücreti ne kadar olarak belirlenmeli?

asgari ücretle ilgili görüşlerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerle paylaşabilirsiniz.