2021 KYK Bursu ve Öğrenim Kredisi Ne Kadar Olacak? İşte Beklenti

2021 yılında KYK burs ve kredi miktarının ne kadar olacağı merak ediliyor. Sonuçların açıklanmasının ardından öğrenciler , 2021 yılında ne kadar burs/kredi olacağını araştırıyor. Peki KYK burs ve kredi miktarı ne kadar? Seneye ne kadar olacak? İşte detaylar.

2021 KYK Bursu ve Öğrenim Kredisi Ne Kadar Olacak? İşte Beklenti

2021 KYK burs kredi ne kadar olacak? İlk burs kredi ne zaman ödenecek?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bir son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada 2020-2021 eğitim öğretim yılı burs sonuçlarının açıklandığına yer verildi. Burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite öğrencilerinin en merak ettiği konu 2021 yılında burs ve kredilerin ne kadar olacağı konusu oldu. Hem sonuçları açıklanan hem de mevcut kredi ve burs ödemelerini alan öğrenciler için henüz net bir açıklama gelmedi.

BURS SONUÇLARI

KYK burs kredi sonuçları ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında Bakan Kasapoğlu, "Sevgili gençler, öğrenim kredisi ve burs başvuru sonuçları açıklandı. Bakanlık olarak tüm imkanlarımızla her bir gencimizin yanındayız. Sizlerin yol arkadaşı olmaktan gurur duyuyor, size inanıyoruz. Hayırlı olsun. http://sonuc.gsb.gov.tr" açıklamasında bulundu. 

2021 YILINDA BURS KREDİ MİKTARI NE KADAR OLACAK?

2020 yılı için burs ve kredi miktarı 550 lira olarak belirlenmişti. Söz konusu açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen sene yapmıştı. 2021 yılında ise kredi ve burs miktarının ne kadar olacağı henüz belli değil. Ancak yeniden değerleme oranı üzerinden kyk kredi ve burs miktarına zam yapılırsa bu tutarın 600 TL olması bekleniyor. 

Sizce ne kadar olmalı? Ankete katılmak için TIKLAYIN