2021 Asgari Ücret Zammında Yeni Gelişme: Tarih Açıklandı

Son dakika haberi: 2021 asgari ücret zammı ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Yapılan son dakika açıklamasında zam için ilk toplantı tarihine yer verildi.

2021 Asgari Ücret Zammında Yeni Gelişme: Tarih Açıklandı

son dakika: Asgari ücret görüşme tarihi açıklandı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasında asgari ücret zammı görüşmelerinin 4 Aralık günü başlayacağına yer verildi. Bakanlık "2021'de uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantı 4 Aralık'ta yapılacak" denildi.

Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısı için işçi ve işveren temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonumuzun 2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını 4 Aralık'ta yapmasını kararlaştırdık diyen Bakan Selçuk “Sürecin şimdiden tüm kesimlere hayırlı olmasını diliyorum. Bu yıl asgari ücretin, tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

SON TOPLANTIDA BELLİ OLACAK

2021 asgari ücret zammı, Aralık ayının son haftasında yapılacak toplantının ardından açıklanacak. 

YILLARA GÖRE ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

"SÖZ VERDİLER"

Bakan Selçuk, geçen sene asgari ücret zammı açıklaması sonrası, "Bu sene işçi ve işveren konfederasyonlarıyla konuştuğumuz zaman biz her zaman çözümü kolaylaştıracak bir ortamda olmayı önemsiyoruz. Fakat ben inşallah gelecek sene bu masada her iki taraf bu konuda bana söz verdi. İki taraf kendi aralarında anlaşacaklar bunun üzerinden konuşacağız. Asgari ücret devletin anlaştığı rakam değil aslında, asgari ücret iş veren ve işçinin anlaştığı bizim de kolaylaştırıcı olarak masada bulunduğumuz bir ücret seviyesi. " demişti.

ASGARİ ÜCRET GELİŞMELERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN