2021 Asgari Ücret Zammı Açıklandı (Zam Ne Kadar , AGİ)

Son dakika haberi: 2021 yılı asgari ücret zammı açıklandı. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk yeni asgari ücreti açıkladı.

2021 Asgari Ücret Zammı Açıklandı (Zam Ne Kadar , AGİ)

SON DAKİKA: ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI

2021 yılı asgari ücret zammı açıklandı. Bakan Selçuk açıklamasında şunları söyledi:

"Hükümet olarak bu süreçte önceliğimiz elbette vatandaşlarımızın sağlığını korumak oldu. Salgın tüm dünyada olduğu gibi tüm yaşamı derinden etkiledi. Çalışanlarımız başta olmak üzere herkesi korumak için sayın Cumhurbaşkanjımızın liderliğinde birçok teşvik ve destek programı başlattık. Biz de bakanlık olarak bunları hayata geçirerek 45 milyar lirayı aşkın desteği ortaya koyduk.

Her zaman olduğu gibi işçi ve işverenlerle temel hedefimiz işçilerimizi ve işverenlerimizi birlikte ve beraberce korumak oldu. Nakdi ücret, KÇÖ, normalleşme desteği ve diğer uygulamaları devreye alarak iş ilişkileri sürmek ve istihdamı korumaya sağladık. KÇÖ'nün kapsamını genişlettik ve süreci daha da hızlandırdık. KÇÖ'de milyonlarca çalışana 23 milyardan fazla ödenek verildi. Kısa çalışma ödeneğine yeniden başvuru açtık ve son başvuruyu 31 Ocak'a kadar uzattık.

Salgın sürecinde işçiler işlerini kaybetmesin diye fesih kısıtı getirdik. Nisan'dan  bu yana kadar 2 milyondan fazla insana 6 milyardna fazla destek verdik. 

KÇÖ OLSUN, NAKDİ ÜCRET OLSUN, BU UYGULAMALARLA SAĞLANAN DESTEKLER, DOĞRUDAN ÇALIŞANLARA AKTARILAN DESTEKLERDİR. bİZ DE TÜM GELİŞMELERİ SÜREKLİ OLARAK TAKİP EDİP GÜNCELLİYORUZ. nORMALLEŞME İLE kASIM AYINDA YENİ İSTİHDAM KALKANI PAKETİNİ DEVREYE ALDIK. 6 ADET YENİ TEŞVİK VE DESTEK VAR. 290 MİLYAR LİRALIK SGK ALACAĞINA DA İMKAN GELİYOR.

ASGARİ ÜCRET

Bugün burada asgari ücret için bulunuyoruz. 5'er üye ile temsil edilen 15 üyeden oluşuyor. İşçi ve işveren temsilcilerinin teklifleri alınıyor. Ayrıca bakanlıkların ve TÜİK'in değerlendirmelerini de dinliyoruz. Şimdiye kadar her yıl yüz ytüze yapılan toplantıları ilk defa çevriimiçi yaptık. Komisyon 4 toplantı yaptı. Bugün de son toplantı bakanlıkta yapıldı. Bildiğimiz gibi beşeri ve iktisadi kaynakları kullanarak işçileri ve işverenleri birlikte koruyarak güçlenmeyi, kayıt dışı çalışma ile mücadeleyi her daim öncelik olarak görüyoruz. 

Hükümetlerimiz döneminde gerçekleşen asgari ücret zammına baktığımızda 180 lira olna asgari ücret  2020 yılında 2324 liraya yükseldi. 18 yılda net asgari ücret yaklaşık 1,5 kat arttı. 2019 'da enflasyonun 5 puan üzerinde, 2020 'nin üzerinde 2.5 oranında bir artış yapıldı. Malumunuz özünde bir sosyal koruma ücreti olan asgari ücret en alt sınırı ifade etmektedir. 

Komsiyonumuzun nihai hedefi tüm tarafların koşullarını göz önüne alarak bu sınrıı hedeflemektir. Bu ücretin altında ödeme yapılmayacak. Biz hakemiz. Şunu da belirlemek isterim ki asgari ücretle sosyal güvenlik primleri ile SGK primlerine cezalara çok sayıda ücret değişiyor. Aynı zamanda zam istihdamını ve fiyat istikrarını da etkiler. 

Ben daha fazla bekletmeden haberi verim

2021 YILINDA UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET KARARA BAĞLANDI 1 OCAK'TAN SONRA BRİÜT 3577 LİRA, NET 2825 LİRA OLARAK BELİRLENMİŞTİR.

AGİ

Evli eşi çalışan: 2021 YILI 268,31 TYL
Evli eşi çalışan 1 çocuklu:  2021 YILI 308,55 TL
Evli eşi çalışan 2 çocuklu: 2021 YILI 348,80 TL
Evli eşi çalışan 3 çocuklu: 2021 YILI 402,47 TL
Evli eşi çalışan 4 çocuklu:  2021 YILI 429,30 TL
Evli eşi çalışan 5 çocuklu:  2021 YILI 456,12 TL

Bilgi alış verişi için TIKLAYIN