2021 Altın Fiyatları Tahmini Geldi: Altını Olanlar Dikkat 6 Ay Sonra...

Son dakika haberi: Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Analist Gary Wagner yaptığı açıklamada 6 ay sonrasının ve 1 yıl sonrasının altın tahminini duyurdu. İşte altın fiyatlarında son duru ve 2021 altın fiyatları tahmini.

2021 Altın Fiyatları Tahmini Geldi: Altını Olanlar Dikkat 6 Ay Sonra...

Altın fiyatlarında kritik tahmin: 2021 yılında...

Son günlerin en hareketli yatırım araçlarından olan altın fiyatları, bu haftaya yatay başladı. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın müjde açıklamasından önce oldukça düşen altın fiyatları, müjde açıklaması sonrası hızlı şekilde yükselişe geçti. 

Yükselişe geçen altın fiyatları 455 TL seviyesine kadar tırmanmış ve kısa sürede 15 TL 'den fazla değer kazanmıştı. Bu haftaya ise gram altın yatay başladı ve 455-460 TL arasında gidip geliyor. Şu sıralar gram altın 457 TL seviyesinde.

Dünyaca ünlü Analist Gary Wagner, Merkez Bankaları yetkilileri, ekonomistler ve finans kuruluşlarının görüştüğü senelik Jackson Hole Sempozyumu'nda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Wagner yaptığı açıklamada doların daha fazla değer kaybedip kaybetmeyeceğinin bu toplantı sonucuna göre şekilleneceğini söyledi ve altın fiyatları ile ilgili de bazı tahminlerde bulunup uyarılar yaptı. 

Wagner yaptığı açıklamada alıcıların kısa vadeli gürültüleri görmezden gelmesini ve düşüşlerin altın alma fırsatı olduğunu söyleyerek bundna altı ay sonra ya da bir yıl sonra çok daha yüksek olacağını söyledi. 

DOLAR ZAYIFLARSA

Doları zayıflaması durumunda altın fiyatında bir yükseliş görüleceğini belirten Wagner, diğer para birimlerinin de değer kaybı yaşadığını ve piyasaların muhtemelen dibe doğru bir yarış göreceğini, fakat ABD dolarında daha fazla aşağı yönlü baskı beklendiğini söyledi.

SAĞLIKLI BİR DÜŞÜŞ OLDU VE DÜZELTME OLDU

Kriptokoin 'de yer alan habere göre altında son dönemlerde yaşanan düşüşün metali kısa vadeli trendine soktuğuna yer verildi. Açıklamada bunun sağlıklı bir düşüş olduğuna yer verildi. 

ALTI AY YA DA 1 YIL SONRA

Şimdiki seviyelerde altın için çok daha fazla olumsuz bir durum olmadığını ve şu anda pozisyonlarını satmaya hazırlanmadığını söyleyerek sözlerini sürdüren Analist Wagner, fiziksel alıcıların kısa vadeli gürültüyü görmezden gelmeleri ve düşüşleri satın almaları gerektiğini de ifade ederek bundan altı ay veya bir yıl sonra altının çok daha yüksek olacağını da sözlerine ekledi.

GELECEK SENE ONS FİYATI

Wagner gelecek sene için altın’da ons fiyatı olarak 2,200 veya 2,300 dolar seviyelerine kadar bakılacağına inandığını sözlerine ekledi.

ONS FİYATI NE KADAR?

Altının ons fiyatı 1923 dolar seviyesinde.