2020/4 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Taşeron - Kamu ve 4/D'li İşçileri Kapsayacak mı?

2020/4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde kamu personellerine esnek çalışma sistemi getirildi. Peki esnek çalışma sistemi taşeron işçiler, kamu işçileri ve 4/D'li işçiler için de geçerli olacak mı? İşte detaylar.

2020/4 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Taşeron - Kamu ve 4/D'li İşçileri Kapsayacak mı?

Kamu personeli esnek çalışma genelgesi taşeron işçileri, kamu işçilerini ve 4/D 'li işçileri kapsar mı?

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi bugün yayımlandı. Yayımlanan genelgede kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeller için flaş bir düzenlemeye imza atıldı. 2020/4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde , corona virüs tedbirleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde çalışan personellerin esnek, uzaktan ve dönüşümlü çalışmasında karar kıldındı.

İşte yayımlanan o genelge:

TAŞERON İŞÇİLER KAMU İŞÇİLERİ VE 4/D 'Lİ İŞÇİLER İÇİN GEÇERLİ OLACAK MI?

Söz konusu genelgenin Resmi Gazete 'de yayımlanmasının ardından , bu genelgenin kamu işçileri , taşeron işçiler ve 4/D 'li işçileri kapsayıp kapsamayacağı merak edildi. 

Genelgeye baktığımızda kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde çalışan personellerin hepsi için bu düzenleme yapılmış durumda. Buna göre kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde çalışan işçiler de bu düzenlemeden faydalanabilecek. 

Ancak bu genelge, işçiler artık esnek çalışacak , uzkatan çalışacak anlamına gelmemektedir. Bu genelge ile yetki  merkez teşkilatında çalışanlar için için bakanlar, taşra birimleri için valiler, belediyeler için belediye başkanlarına verildi. Bu isimlerin yayımlayacağı ek genelgelerle personellerin çalışma saatleri ve şekilleri düzenlenecek.

Peki sizce taşeron, kamu ve 4/Dli işçilerin çalışmaları nasıl olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

İŞÇİ HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN