2020 Yılı Asgari Ücret Pazarlıkları Öncesi Flaş Gelişme!

Türk-İş'te Asgari ücret çalışmalarını sürdüren heyet, Hak-İş genel merkezini ziyaret etti.  Türk-İş Genel Eğitim sekreteri Nazmi Irgat, asgari ücret konunun toplumun büyük bir kesimini doğrudan ilgilendirdiğini, bu konuda dikkatli ve bilinçli hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Vergi düzenlemeleri konusunda daha önce 3 konfederasyonun bir araya gelerek güzel bir diyalog yolu açtığını söyleyen Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Irgat, asgari ücret konusunda da mevcut diyaloğun devam etmesi gerektiğini söy

2020 Yılı Asgari Ücret Pazarlıkları Öncesi Flaş Gelişme!

Asgari Ücret Pazarlıkları Öncesi Flaş Gelişme

Türk-İş'te Asgari ücret çalışmalarını sürdüren heyet, Hak-İş genel merkezini ziyaret etti.  Türk-İş Genel Eğitim sekreteri Nazmi Irgat, asgari ücret konununun toplumun büyük bir kesimini doğrudan ilgilendirdiğini, bu konuda dikkatli ve bilinçli hareket edilmesi gerektiğiniş söyledi. Vergi düzenlemeleri konusunda daha önce 3 konfederasyonun bir araya gelerek güzel bir diyalog yolu açtığını söyleyen Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Irgat, asgari ücret konusunda da mevcut diyaloğun devam etmesi gerektiğini söyledi. Heyeti ağırlayan Hak-İş genel Başkanı Mahmut Arslan, ziyareti çok anlamlı bulduğunu, Türkiye'nin içeride ve dışarıda karşılaştığı bir çok sorun karşısında Türk-İş ile birlikte hareket ettiklerini, benzer çözüm alanları oluşturmak için gayret edeceklerini söyledi. Türk-İş'in 2020 yılı asgari ücret konusunda gösterdiği iradeye tam destek verdiklerini söyleyen Hak-İş Genel Başkanı Arslan, her konfederasyon arasında farklılıklar olduğunu fakat bu farklı düşüncelerin ortak sorunlarda birlikte hareketin önüne geçemeyecek farklılıklar olduğunu söyledi. Asgari ücret konusunda tüm konfederasyonların birlikte hareket ederek iş birliğine gitmesi gerektiğini söyleyen Hak İş Genel Başkanı, "Türkiye'deki asgari ücret bizim için yaşam ücreti haline geliyor. Bu kadar önemli, bu kadar geniş kitleleri kapsayan asgari ücretin tespit edilmesinde bu birlikteliği çok önemli buluyorum." ifadelerini kullandı.

TÜRK İŞ GENEL BAŞKANI ATALAY NE SÖYLEMİŞTİ?

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 2020 asgari ücret tutarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Faik Öztırak ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'yı Türk İş Genel Merkezi'nde misafir eden Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kısa süre sonra başlayacak asgari ücret pazarlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Geçtiğimiz sene yaptığı açıklamaların çarpıtılarak kendisinin zor durumda bırakıldığını söyleyen Türk İş Genel Başkanı, 2020 asgari ücret konusunda ise net konuştu.  Asgari ücret Tespit Komisyonu dönemi geldiğinde bazı kişilerin 3-5 bin gibi tekliflerde bulunduğunu, bu rakamların konuşulmasının basit olduğunu fakat asgari ücret tespit komisyonu heyetinde bir uyum olması gerektiğini söyleyen Atalay, mikrofon açık kalma hadisesini de hatırlatarak, "Ben mikrofon tutmaya korkuyorum artık. Başıma iş gelmesin diye elimi koyuyorum. Çünkü herkesin kafasında o var. Biz burada 17 sendika beraber karar verdiler. 4'ten başladık 8 oldu. Ya Yüksek Hakeme gidecektik ya greve gidecektik ya imzalayacaktık. Biz, imzalama yolunu seçtik. Tarım-İş sözleşmesini kendi imzalar, madenin kendisi imzalar. Benim öyle bir yetkim yok. Yani arkadaşların tamamı mutabık kaldılar. Bana dediler 'Başkan in aşağı imzala.' Ben, sembolik orada oturdum. Öyle bir ihale kaldı ki ne tarımı ne madeni biliyor, beni biliyor millet. Yanlış bir iş yapmadık." dedi. 

YAŞAM MALİYETİNİN ALTINDA HİÇBİR ŞEY OTURUP KONUŞMAYIZ

Asgari ücret zammıyla ilgili kendisine yöneltilen soruya ise yaşam maliyetini hatırlatarak yanıt veren Türk İş Genel Başkanı, "Yaşam maliyeti 2 bin 578 lira. Yaşam maliyetinin altında hiçbir şey oturup konuşmayız." ifadelerini kullandı.