2020 Yılı Asgari Ücret için Hükümetin Teklifi Belli Oluyor!

2020 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için işçi, iş veren ve hükümet temsilcilerinden oluşan asgari ücret tespit komisyonunun son toplantısı için geri sayımda sona geliniyor. Milyonlarca işçi ve ailesinin merakla beklediği asgari ücret kararı kısa süre içerisinde açıklanacak. "Asgari ücret kaç lira olacak?" sorusu yanıt buluyor. Asgari ücretle ilgili son toplantılar ve daha fazlası bu haberimizde.

2020 Yılı Asgari Ücret için Hükümetin Teklifi Belli Oluyor!

2020 Yılı Asgari Ücret'te Hükümetin Teklifi Belli Oluyor!

2020 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için işçi, iş veren ve hükümet temsilcilerinden oluşan asgari ücret tespit komisyonunun son toplantısı için geri sayımda sona geliniyor. Milyonlarca işçi ve ailesinin merakla beklediği asgari ücret kararı kısa süre içerisinde açıklanacak.

Türk-İş , DİSK ve Hak-İş'in ortak basın toplantısında 2 bin 578 TL'lik yaşam maliyeti çıkışı öne çıkmış, DİSK daha sonra asgari ücretle ilgili 3 bin 200 TL'lik taleplerini sürdürdüklerini açıklamıştı. TİSK asgari ücretin tek taraflı düşünülmemesi iş verenlerin de düşünülmesi gerektiğine dikkat çekmiş, işsizliğin ve ekonomideki son durumun görmezden gelinmemesini talep etmişti.

Siyasi partiler asgari ücretle ilgili çağrılarını tek tek açıklamış fakat şimdiye kadar hükümetten asgari ücrete dair tek bir açıklama gelmemişti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un başkanlığında gerçekleşecek son toplantıda alınacak kararlar merakla bekleniyor. Türk İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, asgari ücretle ilgili son toplantının 24 ya da 25 Aralık'ta gerçekleşeceğini söylemiş, TÜİK tarafından asgari ücret tespit komisyonuna sunulan raporun ardından 2020 yılı asgari ücretiyle ilgili iyimser olamadıklarını söylemişti. Türk İş'in açıklamasından kısa süre sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarına ilişkin kendisine yöneltilen soruya, "Rakamlar bir netleşsin, jestimizi yaparız" şeklinde yanıt vermişti.

SİZCE ASGARİ ÜCRET KAÇ LİRA OLMALIDIR? YORUMLARINIZI SAYFANIN ALTINDA YER ALAN YORUM KISMI VASITASIYLA BİZLERLE VE DİĞER ZİYARETÇİLERİMİZLE PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Asgari ücret tespit komisyonuyla ilgili son dakika gelişmelerini takip etmek için TIKLAYIN ve KATILIN.