2020 Yıl Sonu Altın Tahmini Yayımlandı-İşte En Son Fiyatlar

Son dakika haberi: Altın fiyatları ile ilgili yeni açıklama geldi. Yapılan açıklamada altın fiyatlarında kısa vadede yükseliş görüleceği bildirildi. İşte piyasalardan alınan son dakika bilgileri ve RBC Capital Markets tarafından yapılan altın fiyatları tahmini.

2020 Yıl Sonu Altın Tahmini Yayımlandı-İşte En Son Fiyatlar

Altın fiyatlarında kritik tahmin yayımlandı.

Son dönemlerin en hareketli yatırım aracı altın oldu. Kısa sürede ciddi bir yükseliş içine giren altında yükseliş devam ediyor. 

ONS FİYATI NE KADAR?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre altının ons fiyatı 1973 dolar seviyesinde seyrediyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

1 ay önce 365 TL seviyesinde olan gram altın , kısa sürede hızlı şekilde yükselerek 442 TL seviyesine yükseldi. 

TAHMİN YAYIMLANDI

Altın fiyatları ile ilgili bir tahmin yayımlandı. RBC Capital Markets tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada altının küresel durumun somut bir şekilde kötüleşmesi durumunda daha da yükseleceğine yer verldi. 

Açıklamada altının ons fiyatının 3 ibn dolar seviyesine kadar çıkabileceğine yer verildi. Kuruluş yaptığı değerlendirmede bunun kendilerinin "yüzde 40 ihtimalli boğa durum senaryosunu" temsil ettiğini ifade etti. 

2 BİN DOLARI AŞACAK

Emtia stratejisti Christopher Louney, altında gündemdeki senaryolara göre fiyatların daha da artacağına dikkatleri çekti ve "Yüzde 50 ihtimale sahip orta/baz durum senaryosuna göre, fiyatlar önümüzdeki çeyreklerde 2,000 dolar seviyesini aşacak" ifadelerini kullandı.

Louney, altının, yatırımcılarım güvenli liman alımları ile birlikte bir "yük treni" gibi göründüğünü ve yeni yüksek-baz durum senaryosunun olasılığının yüzde 40 olduğunu sözlerine ekledi.

Louney, "Altın pozisyonlanması, yatırımcılrın metale yönelik yaklaşımının kamu sağlık krizi, ekonomik türbülans ve aşırı gevşek para politikası adımları ortamında değişmekte olduğunu işaret ediyor" dedi.

RBC, "Altının son dönemdeki fiyat hareketi onu 2020 yılının star varlığı haline getirdi ve altın muhtemelen hiç olmadığı kadar popüler durumda" dedi.

Spot altın Pazartesi günü ons başına 1,988.40 dolar ve vadeli altın kontratları ise 2,009.50 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Goldman Sachs Group ise yaptığı son değerlendirmede altının ons fiyatının 2300 dolar seviyesine çıkacağını bildirdi. ytd

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA