2020 Asgari Ücret Zammında Kritik Gün: İşte Son Rakamlar

2020 asgari ücret görüşmelerinde kritik gün geldi. 3 'üncü toplantı işveren kesimini temsil eden TİSK 'in ev sahipliğinde gerçekleşecek. Toplantıya TÜİK yetkilileri de katılacak ve işçilerin gıda harcamaları için rakam verecek.

2020 Asgari Ücret Zammında Kritik Gün: İşte Son Rakamlar

Asgari ücrette kritik gün.

2020 asgari ücret zammında bugün 3 'üncü toplantı yapılacak. 10 milyondan fazla çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde bugün TÜİK, bir işçinin gıda harcama rakamını açıklayacak.

Bugün düzenlenecek 3 'üncü toplantıda asgari ücret için tartışmaların daha da artması bekleniyor. İşveren kesimini temsil eden TİSK 'in ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıya TÜİK yetkilileri de katılacak.

İŞÇİ KESİMİ TEKLİFLERİ

Masada işçileri Türk İş ve DİSK  temsil ediyor. İşçi kesimi 2020 asgari ücreti hakkında açıklama yaptı ve istedikleri rakamları verdi. Açıklamada Türk İş 2578 TL 'den aşağısını kabul etmeyeceklerini söylerken DİSK, 3200 TL talep ediyor.

İŞVEREN KENDİNE YÜZDE 100 , İŞÇİYE YÜZDE 12 ZAM İSTİYOR

İşveren kesimini temsil eden TİSK ise önceki gün asgari ücret zam talebini açıkladı. Daha önce yapılan açıklamada TİSK , asgari ücrete yüksek zam gelmesi sonrası işsizliğin artacağını söylemişti.

Önceki gün açıklama yapan bir TİSK yetkilisi, devletin asgari ücret desteğinin 100 TL 'den 200 TL 'ye çıkarılması durumunda yüzde 12 zammı kabul edeceklerini söyledi. TİSK'in teklifi 2262 TL .

2262 TL , 2578 TL, 3200 TL. Bu teklifler hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KRİTİK GÜN

Bugün yapılacak toplantıda TÜİK , bir işçinin gıda harcama rakamını komisyonda açıklayacak. Bu rakamın açıklanmasının ardından asgari ücrette görüşmeler netleşmeye başlayacak.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AÇIKLANACAK?

Asgari ücret zammı 4 'üncü toplantı sonrası açıklanacak. 4 'üncü toplantı ise önümüzdeki hafta yapılacak. 

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDUĞUNDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN