2020 Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Belli Olacak? Açıklama Geldi

2020 asgari ücret zammı için açıklama geldi. Yapılan açıklamada asgari ücret zammının belli olacağı tarihe yer verildi.

2020 Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Belli Olacak? Açıklama Geldi

2020 asgari ücret zammı aralık ayı sonunda belli olacak.

2020 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için komisyon geçtiğimiz hafta toplantı. İlk toplantının ardındna açıklama geldi ve ikinci toplantının bu hafta yapılacağına yer verildi. 

İLK TOPLANTIDA RAKAM VERİLMEDİ AMA..

Asgari ücret tespit görüşmeleri için yapılan ilk toplantıda bir rakam açıklanmadı. Ancak yapılan açıklamada işçi ve işveren kesimlerinin anlaşamadığı bildirildi. 

TÜRKİYE ASGARİ ÜCRET SIRALAMASINDA KAÇINCI?

Avrupa Birliği 'ne üye ülkeler arasındaki sıralamaya bakıldığında ilk sırada Lüksemburg 'un yer aldığı görülmektedir. Lüksemburg 'un asgari ücreti 2 bin Avro seviyesinde. Konu ile ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak , “Komisyonda devletin temsili ağırlığı azaltılmalı, çalışan kesimlerin örgütlerinin temsiline olanak sağlanması gerekiyor. Asgari ücret üzerinden alınan gelir vergisi, SGK primi kesintileri düşürülmeli ya da asgari ücretli gelir vergisinden muaf tutularak SGK primi için işverene en az yüzde 25 devlet desteği ve sübvansiyonun sağlanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

CHP 'NİN TEKLİFİ: 2600 TL.

TÜRK İŞ 'İN TEKLİFİ : En az 2578 TL

DİSK: 3 bin 200 TL.

SAADET PARTİSİ 'NİN TEKLİFİ: 6 bin TL

BBP TEKLİFİ: 2475 TL

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

2020 yılı asgari ücret zammı için görüşmeler Aralık ayı sonuna kadar devam edecek. Asgari ücret görüşmelerinin son görüşmesi sonrası 25-27 Aralık tarihlerinde asgari ücret zammı açıklanacak. 

Zam açıklaması geldiği anda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN