2019 Yılı Asgari Ücret Zammıyla İlgili Flaş Açıklamalar

Milyonlarca çalışan ve işvereni doğrudan ilgilendiren asgari ücret zammı ile ilgili görüşmeler kısa süre sonra başlayacak. Peki 2019 yılı asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret zammı konusunda siyasi partiler, sendikalar ve ekonomistlerden art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor.

2019 Yılı Asgari Ücret Zammıyla İlgili Flaş Açıklamalar

Vatandaş asgari ücretin 2019 yılında en az 2 bin TL olmasını beklerken, işverenler 400 TL'yi bulacak bir zammın altından kalkamayacağını, döviz kurlarını da gerekçe göstererek daha düşük bir zammın gündeme gelmesini talep ediyor.

Asgari ücret zammı ile ilgili Samsun Hak İş İl Başkanı Ziya Uzun, Samsunhaber.com isimli yerel siteye önemli açıklamalarda bulundu. 2018 yılı asgari ücret zammının talepleri karşılamadığını vurgulayan HAK iş İl Başkanı Ziya Uzun, "Bu yıl için aldığımız zam oranı ilk 6 ay %4 ikinci 6 ay %4’tü. Her şeye zam geldi ama iyi niyetli olmayan bir kısım esnafımız ise bu durumu kullandı. Manav, kuru gıda, kıyafet ve aklınıza gelebilecek her şeye zam geldi. Dolar zamlanmadan önceki hareketlilik yok. Emekçiler birinci derece ihtiyaçlarının dışında alışveriş yapmamaya özen gösteriyor. Mevcut Asgari ücret bu ihtiyaçları karşılamaya yetmiyor. " dedi.  

Asgari ücretin yükselmesiyle birlikte ihtiyaçların da ona göre artacağını söyleyen Uzun, asgari ücretin açlık sınırının üstünde bir rakam olmasını istediklerini söyledi.

Uzun, "Ebeveynler bazı noktalarda çocuklarına hayır veya yok diyorlar çünkü asgari ücret hiçbir şeye yetmiyor. işçi kesimini çaresiz bırakmamak lazım. tasarruf dediğimiz zaman akla ilk gelen işçi olmamalı. Gereksiz harcamaların önüne geçilerek işçi kesimi mağdur edilmemelidir." ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA