2019 Seçimlerinde Oy Kullanmama Cezası Ne Kadar? İşte Para Cezası Miktarı

Yerel seçimler Türkiye genelinde yarın yapılacak. Seçimlere saatler kala vatandaşlara önemli uyarı geldi. Oy kullanmayacak vatandaşlara para cezası kesilecek. İşte oy kullanmama ücreti ve detaylar.

2019 Seçimlerinde Oy Kullanmama Cezası Ne Kadar? İşte Para Cezası Miktarı

31 Mart 2019 yerel seçimleri yarın. Peki oy kullanmama cezası var mı?

Mahalli idareler seçimleri için son saatlere girildi. Tüm Türkiye 31 Mart 2019 günü sandık başına gidecek ve yeni muhtar ile belediye başkanlarını seçecek. Belediye seçimleri için geri sayım sona ererken en çok merak edilen bir diğer konu, oy kullanmamanın cezası oldu. İkameti başka ilde olduğu için oy kullanamayacak vatandaşlar , oy kullanmama cezasının ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. Peki oy kullanmama cezası nedir? Oy kullanmayanlar ne kadar para cezası verecek? İşte cevap.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen oy kullanmama cezası 2017 yılında 22 TL 'ydi.  Bu ceza , 2019 yılı mahalli idareler seçimleri için de geçerlidir. Sandığa gitmeyen vatandaşlar 22 TL olan oy kullanmama cezasına çarptırılacak.

OY KULLANMAMA CEZASI NASIL ÖDENİR?

Seçimlerde oy kullanamayan vatandaşlar, 22 TL olan para cezasını devlete ödeyeceklerdir. 22 TL olan ceza için tebliğ yapıldığında ödeme şekli zarfta yazar. Bu cezalar PTT aracılığyla yatırılır.

CEZA ALMAYACAK KİŞİLER

Aşağıdaki maddelerdeki vatandaşlar, oy kullanmadığı için ceza ödemesi yapmazlar.

  • Silâhaltında bulunan askerler, onbaşılar ve kıta çavuşları oy kullanamazlar. Her ne sebeple olursa olsun, izinli bulunanlar da bu hükme tabidir.
  • Askeri öğrenciler oy kullanamaz.
  • Ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunanlar oy kullanamaz.
  • Taksirli suçlar dışında, kasıtlı suçlardan cezaevinde bulunan hükümlüler oy kullanamaz.

SEÇİM SONUÇLARI

31 Mart 2019 yerel seçim sonuçlar kamubulteni.com 'da olacak. Sonuçlar geldiğinde anbean takip etmek için kamubulteni.com 'da olun. Anlık takip için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN