2019 Memur ve Emekli Maaş Zammı Netleşiyor-İşte En Düşük Memur ve Emekli Maaşı

Kamu personellerinin ve emeklilerin 2019 yılı Ocak ayı zam oranı netleşiyor. Önceki gün açıklanan enflasyon rakamlarına göre en düşük ve en yüksek memur maaş zammı haberimizde.

2019 Memur ve Emekli Maaş Zammı Netleşiyor-İşte En Düşük Memur ve Emekli Maaşı

Önceki gün Türkiye İstatistik Kurumu 2018 Ekim dönemi enflasyon rakamlarını açıkladı.

2018 'in ikinci dönem ilk 4 aylık enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından memur maaşlarına 2019 yılında gelecek zam oranı da netleşmeye başladı. Memur ve emekliler, yüksek enflasyon rakamları sonrası ciddi bir enflasyon farkı zammı alacak.

NET ZAM MİKTARI KASIM VE ARALIK ENFLASYONU SONRASI BELLİ OLACAK

2018 yılı ikinci yarısının 4 aylık enflasyon rakamları belli oldu ve memur ile emekliler için 12.26 'lık zam oluştu. Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim ayı enflasyon rakamları ile 12,26 'lık zam oluştu. Kasım ve Aralık ayı enflasyonunun da belirlenmesi ile memurların ve emeklilerin maaşlarına gelecek zam miktarı tam belli olacak.

Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim ayının  enflasyona göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 12.26 oranında oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı kasım ve aralık enflasyonuna göre tam netlik kazanacak.

OCAK ZAMMINA EK OLARAK ENFLASYON ZAMMI YAPILACAK

2018 yılı ikinci dönemin 4 aylık enflasyon rakamları yüzde 12.26 oranında çıktı. Memurlara ve memur emeklilerine, toplu iş sözleşmesindeki orana göre ek olarak yüzde 8.76 'lık enflasyon farkı oluştu. Yani 4 aylık enflasyona göre memurların ve memur emeklilerinin ocak zammı yüzde 12.76 (yüzde 3,5 artış + yüzde 8.76 fark) çıktı.

ORANLAR NETLEŞİYOR

Kasım ve aralık enflasyon rakamları sıfır çıksa bile (ki öyle çıkması imkansız gibi görünüyor)  bu oranlar kesinleşmiş oldu ve memur ile emekliler bu oranda en az zam alacak..

OCAK ZAMMI İLE BİRLİKTE EN DÜŞÜK MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

İkinci dönemin 4 aylık enflasyon rakamları göz önüne alındığında en düşük memur maaşı 3 bin 133 lira iken 3 bin 532 lira seviyesine kadar, en düşük emekli maaşı ise 2 bin 424 lira 19 kuruşa çıkacak. 

Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamları da eklenirse bu zam oranı daha da yukarılara çıkacak.

Kamubulteni.com  | Ankara