2019 Asgari Ücret Zammında Yeni Rakam: En Az...

DİSK eski Genel Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, yaptığı son dakika açıklamasında 2019 yılı asgari ücretinin en az 2 bin 200 lira olması gerektiğine dikkatleri çekti ve emekçilerin enflasyon karşısında ezilmemesi için Eşel Mobil Sistem'in getirilmesi önerisinde bulundu.

2019 Asgari Ücret Zammında Yeni Rakam: En Az...

2019 yılı asgari ücret için flaş çıkış.

CHP Milletvekili ve DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko, önemli açıklamalarda bulundu. Anayurt 'tan Tamer Arda Erşin 'e bir röportaj veren Kani Beko, 2019 yılı asgari ücret zammı hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Türkiye'de emek yaşamındaki sıkıntılara dikkatleri çeken Beko, 2019 yılı asgari ücreti için önemli değerlendirmelerde bulundu. Beko yaptığı açıklamada, 2019 yılında asgari ücretin en az 2 bin 200 lira olması gerektiğini; emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) devletin 'gençsin, çalış'- patronun ' gençler varken seni işe alamam' dediğini; kıdem tazminatının işçilerin kırmızı çizgisi olduğunu ve "leş kargalarına" yedirilemeyeceğini söyledi. EYT haberi için tıklayın

ASGARİ ÜCRET 2019 YILINDA 2200 TL OLMALI

Son dönemlerde yaşanmakta olan ekonomik krize değinen Beko, yaşanan bu krizden en çok asgari ücretlilerin etkilendiğini ve krize karşı Asgari Ücret Tespit Komisyonu 'nun hemen toplanması gerektiğini, 2019 yılı asgari ücret zammı için 2 bin TL'nin üzerindeki rakamların tartışılması gerektiğini söyledi. Hükümetin buna kulak tıkadığını söyleyen Beko, 2019 yılı asgari ücret yönündeki beklentisini şu şekilde açıkladı:

"Asgari ücretle çalışan 10 milyona yakın işçi var. İnsan olmaktan kaynaklanan temel ihtiyaçlarını gidermek için ortalama 2 bin 200 lira ücretleri olması gerekir. Asgari ücret işçiler için yapılan en büyük toplu pazarlıktır. Ekonomik kriz, enflasyon sonrası yüzde 35 oranında kayıplar göz önünde bulundurulduğunda, ülkedeki açlık ve yoksulluk sınırı da baz alınırsa, asgari ücretle çalışanları yaşarken öldürmemeliyiz, yaşatmalıyız diye düşünüyorum.

İşçilerin beklediği bir oranda artış olmazsa neler yapılmalı?

Konfederasyonların görevi, ,işçilerin ekonomik, demokratik, siyasal haklarını korumak ve kollamaktır. Bugün işçilerin ve çalışanların, emeklilerin ekonomik krizden, enflasyondan dolayı yüzde 35'lere varan ekonomik kayıpları Avrupa’da bazı ülkelerde olduğu gibi, Eşel Mobil sistemi uygulanarak önlenebilir. Her zamankinden daha fazla birliğe ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde iş, ekmek, gelecek için emek meslek örgütleri acil olarak bir araya gelmelidir."

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

2019 yılı asgari ücreti, Aralık ayında toplanacak komisyon belirleyecek. Komisyonun asgari ücreti Aralık ayının son günlerinde açıklaması bekleniyor. Açıklama gelir gelmez haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara