2019 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? İki Son Dakika Gelişmesi

2019 asgari ücret için iki son dakika gelişmesi yaşandı. CHP TBMM Başkanlığına, asgari ücretin 2200 TL olması ve vergilerin kaldırılması için kanun teklifi verirken Memur Sen 'den de açıklama geldi.

2019 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? İki Son Dakika Gelişmesi

Asgari ücret ile ilgili 2 son dakika gelişmesi yaşandı.

2019 yılı asgari ücret zammını belirlemek için Aralık ayının ilk haftasında Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak. Asgari ücret tespit komisyonu toplanmadan önce iki son dakika gelişmesi yaşandı. Memur Sen asgari ücret hakkında önemli bir açıklama yaparken CHP de asgari ücret için TBMM'ye bir kanun teklifi verdi.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ile Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba 'nın imzası ile TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifinde asgari ücretin 2019 yılında en az 2 bin 200 TL olması istendi. Öte yandan asgari ücretten alınan çeşitli vergilerin de kaldrılması istendi.

Söz konusu kanun teklifinin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:

"Yaklaşık 8 milyon çalışanın geçimini sağlayan asgari ücretin belirlenmesi süreci ne yazık ki uluslararası sözleşmelere ve anayasada tanımlanan çalışma hakkına aykırı olduğu gibi hakkaniyetli ve adaletli de değildir. Mevcut asgari ücret ne yazık ki bir geçim ücreti olmaktan çıkmıştır. Uluslararası alanda işçinin ve ailesinin geçimini sağlamaya yönelik olarak belirlenen asgari ücret ülkemizde geçimlik ücret olmaktan çıkmıştır. Asgari ücret 4 kişilik bir ailenin sadece asgari gıda ihtiyacını bile karşılamaktan uzaklaşmıştır. Bu çerçevede bu ücretin en azından geçimlik ücret seviyesine çıkarılması gerekmektedir."

MEMUR SEN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye'deki açlık ve yoksulluk sınırının belli olduğunu dile getirerek, kimsenin açlık sınırının altında çalıştırılmaması gerektiğini vurguladı. Asgari ücret konusunu yürüten işçi konfederasyonunun 2 bin altında bir rakamla gelinmemesi yönünde çağrısı olduğunu hatırlatan Yalçın, "Bu çağrıyı biz de önemsiyoruz. Alım gücünün düşmesine yönelik tablo ortada, asgari ücret konusunda 2 bin liranın altında bir rakamla masaya gelinmemeli" dedi.

4 OLASI RAKAM

Asgari ücret zammı, enflasyon oranı dikkate alınarak yapılıyor. Enflasyon, eylül ayında tüketici fiyatlarında yüzde 6,30 artarken, yıllık bazda yüzde 24,52'ye ulaşmıştı.

Enflasyon oranı dikkate alındığında asgari ücret zammının ortalama yüzde 20 olması halinde zam oranları şöyle;

Net asgari ücret: 1.920 TL

Brüt asgari ücret: 2.400 TL.

2019 ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDUĞU ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN