2019 Asgari Ücret İçin Flaş Açıklama: İşte Düşünülen Rakam

2019 yılı asgari ücret için flaş bir iddia ortaya atıldı. Komisyon görüşmeleri deva ederken AK Parti kulislerinde konuşulan rakam ortaya çıktı.

2019 Asgari Ücret İçin Flaş Açıklama: İşte Düşünülen Rakam

Asgari ücret hakkında flaş iddia !

Asgari ücret tespit komisyonu önceki günlerde ilk toplantısını gerçekleştirdi. İlk toplantının gerçekleştirilmesinin ardından yapılan açıklamada en az 3-4 toplantı daha yapılacağı. ve asgari ücretin Aralık ayı sonunda belirleneceğine yer verildi. Komisyon görüşmeleri devam ederken 8 milyondan fazla vatandaş, asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. 

Önümüzdeki hafta Türk İş ile TİSK ev sahipliğinde gerçekleşecek asgari ücret görüşmeleri hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. Sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımlar ile AK Parti kulislerinde konuşulanları önceden haber veren, taşeron kadro, bedelli askerlik, mahkumlara af gibi meseleleri geçtiğimiz yıl henz gündemde değilken bildiren Ankara Kuşu, 2019 yılında asgari ücrete gelecek zam miktarı hakkında AK Parti Kulislerinde konuşulan rakamı aktardı.

TÜRK İŞ 2 BİN+ENFLASYON İSTİYOR

Türk İş, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada asgari ücrete zam talebini açıkladı. 2 bin TL + yüzde 25 enflasyon ile refah payının eklenmesi ile 2019 yılı zam oranının belirlenmesi istenecek.

DİSK 'İN TEKLİFİ

DİSK ise 2019 yılında asgari ücretin 2800 TL olmasını isteyecek. İşveren tarafının ise talebi henüz açıklanmadı.

AK PARTİ KULİSLERİNDEKİ RAKAM

Ankara Kuşu adlı kullanıcı, asgari ücret için 1847 TL rakamının düşünüldüğünü aktardı.

Peki sizce asgari ücret ne kadar olmalı? Yorumlarınızı aşağıdaki kısımdan aktarabilirsiniz.

Asgari ücret belli olduğu anda bildirim alarak haberdar olmak için;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN