2018 2. Dönem Buzağı Destekleri Ne Zaman Yatacak? Tarih Belli Oldu

2018 2. dönem buzağı destek ödemeleri için geri sayım devam ediyor. Konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Peki buzağı desteklemeleri ne zaman hesaba yatacak? Buzağı destek ödemesi ne kadar? İşte detaylar ve o tarih.

2018 2. Dönem Buzağı Destekleri Ne Zaman Yatacak? Tarih Belli Oldu

Buzağı destek ödemeleri için tarih açıklandı.

Buzağı desteklemeleri için ilk somut adım atıldı. Uzun süredir beklenene buzağı desteklemeleri için alınan son dakika bilgilerine göre desteklerin 24 Ocak 2020 günü hesaplara yatacağına yer verildi.

Tarımdan haber'de yer alan son dakika bilgisine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı 'nın somut adımını sonunda attığı bildirildi. 2018 2. dönem buzağı desteklemesi için verilen talimatta ödeneğin hazır olduğuna yer verildi.

Ödeneğin hazır olduğunun bildirilmesinin ardından ödemeler için çalışmalar Tarım Bakanlığı tarafından başlatıldı. Başlatılan çalışmalar kapsamında 2018 2. dönem buzağı desteklemelerinin 24 Ocak 2020 günü hesaplara yatırılacağına yer verildi. 

24 Ocak 2020 Cuma günü hesaplara yatması beklenen buzağı desteklemeleri şu şekilde;

İkinci dönem buzağı desteklemesine başvuranlar için ise 1/4/2019 tarihine kadar TÜRKVET/E-Islah'a kayıt edilmiş,

Doğduğu işletmede en az 4 ay (120 gün) süreyle yaşamış olmalı,

Buzağıların programlı aşıları (dişiler için brusella ve şap, erkekler için şap) yapılmış ve Veteriner Bilgi Sistemine kaydedilmiş olmalıdır.

NE KADAR DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK

2020 yılı buzağı desteklemeleri 4 Ay ve üzeri buzağıların sahiplerine buzağı başına 350 TL ödeme yapılacak.

Peki siz kaç buzağı için destek alacaksınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilir , diğer hayvan yetiştiricileri ile bilgi alış verişi yapabilirsiniz.