2 Milyon 234 Bin Öğrenciye Eğitim Yardımı Yapılacak

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleşen Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.  Maddi durumu olmayan ailelere 1000 TL devlet desteğinin yanı sıra 2 milyon 234 bin ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisine şartlı eğitim yardımı yapılacak.

2 Milyon 234 Bin Öğrenciye Eğitim Yardımı Yapılacak

Maddi durumu olmayan ailelere 1000 TL devlet desteğinin yanı sıra 2 milyon 234 bin ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisine şartlı eğitim yardımı yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 500 milyon lirayı aşkın ilave kaynağın ayrıldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "SYDV'lere ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 500 milyonu aşkın ilave kaynak sağladık. 81 vilayetimizin tamamında 2 milyon 234 bin ilköğretim ve ortaöğretim öğrencimize kızlar için 75 lira, erkekler için 50 lira olmak üzere şartlı eğitim yardımı yapıyoruz. Öksüz ve yetim 41 bin öğrencimize bu yardımıyla aylık 150 bin lira olarak veriyoruz." diye konuştu.

Biz Bize Yeteriz Kampanyasını da hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu kampanyaya şimdiye kadar 1 milyar 800 milyon liraya yakın bağış yapıldığını hayırseverleree çağrıda bulunduğunu vurgulayarak, "Bizbize yeteriz Türkiyem kampanyasında toplanan para tutarı 1 milyar 800 milyon liraya yaklaştı. Hayırseverlerimizi kampanyamıza katılmaya davet ediyorum. Gelin bu rakamı 2 milyar liranın üzerine çıkararak tarihi bir dayanışma örneği gösterelim." dedi.