2. Elde Fiyat İndirimi Bekleyenleri Üzen Haber

2. el arabada fiyat indirimi yüzde 10'lara kadar geldi. Yıl sonuna gelinmesi ile birlikte son 1 ayda ikinci el araba alımları durdu. Ancak sektör yetkilileri, 2021 yılının ilk döneminde yeniden fiyat artışı bekliyor.

2. Elde Fiyat İndirimi Bekleyenleri Üzen Haber

2. el araba fiyatları hakkında flaş açıklama.

Pandemi döneminde fahiş şekilde artan 2. el araba piyasasında sular bir nebze de olsa duruldu. Sıfır araba üretiminin yeniden hızlanması, taleplere kısa sürede cevap verilecek duruma gelinmesi ve yıl sonunun gelmesi ile sıfır arçalarda başlayan kampanyalar , 2. el araba piyasasında fiyatların az da olsa düşmesini sağladı. 

MAYIS 'TA 200 BİNE ALINAN ARABA İKİNCİ ELDE 300 BİN

Mayıs ayında 207 bin liralık bir araç alan vatandaş, aynı arabayı ikinci el olarak bir internet sayfası üzerinden 300 bin liraya satıyor. 180 bin liraya geçen sene sıfıra alınan arabanın 2. el satış fiyatı ise 250 binlere kadar yükseldi. 

YÜZDE 10 İNDİRİM

2. el araba piyasasında yüzde 01'a varanbir indirim söz konusu olduğunu belirten piyasa yetkilileri, 2. elde araç alımında bu aralar durgunluk yaşandığını ifade etti. Pandemi nedeniyle yaşanan durgunluğa en çok fiyat artışları ve fiyatların düşme beklentisi etki ediyor. 2-3 ay önce ciddi derecede hareketli olan ve ifyatların artmasına neden olan yoğunluk , yerini durgunluğa bırakırken çoğu vatandaş, sıfır arabada başlayan kampanyalara yönelikce fiyatlarda yüzde 10'lara varan indirimler görülmeye başlandı. 

BEKLEMEYE GEÇİLDİ

Yıl sonu nedeniyle fiyatların yüzde 10 civarında düştüğünü, alımların oldukça yavaşladığını belirten galericiler, bekleme aşamasına geçildiğini söylüyor. 

ORTALAMA BİR ARABA İÇİN 100 BİN LİRAYI GÖZDEN ÇIKARIN

Fiyatların oldukça artması nedeniyle eskiden 10-20 bin liraya satılan arabalar , şu sıralar 50 bin liranın altında değil. Ki o arabaları alanların en sık uğrayacağı yer sanayiler olacak. Bu nedenle sektör yetkilileri, vatandaşların kullanışlı ve randıman alacağı bir araba için en az 100 bin lirayı gözden çıkarması gerektiğini ifade ediyor. 

YENİ YILDA ZAM YOLDA

Son 1 aydır 2. el araba alımlarının durma noktasına geldiğini belirten galericiler, vatandaşların fiyatların düşmesini beklediğini bildirdi. Ancak otomobil fabrikaları hala yarı kapasite ile çalışıyor. Bu da 2021 yılı sonuna kadar üretimde sıkıntılar yaşanabileceğini aktarıyor. Bu da ikinci elde yeni yılda bir fiyat artışının olabileceğini gösteriyor.

2. elde geçtiğimiz ay Sabah Gazetesi tarafından ortaya atılan iddiada yurt dışından ithalin önünün açılacağı belirtilmişti. Öte yandan ikinci elde fiyat düzenlemesi için Ticaret Bakanlığı'nın çalışmalar yürüttüğü öğrenildi.