16-17 İlde Ekmek Fiyatlarına Zam

Vatandaşları üzen zam haberleri art arda gelmeye devam ediyor. Yapılan son dakika açıklamasında 16-17 İlde ekmek fiyatlarına zam geldiği ve Ankara'da ekmeğin 1.25 olduğu belirtildi.

16-17 İlde Ekmek Fiyatlarına Zam

Son günlerde art arda zamlar geliyor. Doğalgaz, manav ürünleri, market ürünleri derken gelen son dakika açıklamasında, Ankara'da ekmeğe okkalı bir zam yapılacağına yer verildi.

Edinilen son dakika bilgilerine göre Ankara 'da simit ile ekmeğe zam geldi. Ekmek fiyatları yüzde 25 oranında zamlandı. Bugünden itibaren, 1 TL olan 200 gram ekmek, artık 1.25 TL 'den satışa sunulacak. 

Habertürk 'e konuk olan ve ekmek fiyatlarına gelen zam ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ankara'da ekmek fiyatlarının 2 yıldır arttırılmadığını, fırıncıların artık zarar ettiklerini söyledi. Akaryakıt fiyatlarına gelen zam, işçi giderlerinin artması, işletme fiyatlarının artması, elektrik ve doğalgaza art arda gelen zamların ekmek maliyetini oldukça arttırdığını söyleyen Balcı, zammın artık kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.

Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Fahri Özer de Türkiye'de 16-17 ilde ekmek fiyatlarına zam geldiğini söyledi.

UN FİYATLARI YÜZDE 26,6 ARTTI

Eylül ayının ilk günlerinde un fiyatlarına da zam gelmişti. 50 kilogramlık unun fiyatı 75 TL iken 95 TL 'ye çıkmış ve yüzde 26.6 'lik zam üzerine Ticaret Bakanlığı'ndan müdahale gelmişti. Bakanlık Dahilde İşleme Rejimi (DIR) dışında gerçekleşen un ihracatına sınırlama getirmişti.

Sınırlama getirilen un ihracatının payının, Türkiye'nin toplam un ihracatının yaklaşık yüzde 1'ini oluşturduğu ve fiyat istikrarının sağlanmasını müteakip sona erdirileceği açıklanmıştı.

Kamubulteni.com  | Ankara