1500 TL Koronavirüs Desteği Geliyor

Koronavirüs salgınıyla mücadele sürerken, pandemide zorlu günler geçiren vatandaşlara hibe, kira desteği ile ciro desteği ve prim destekleri verileceği açıklandı.

1500 TL Koronavirüs Desteği Geliyor

Yeme içme sektörü başta olmak üzere küçük esnafa hem hibe desteği, hem de prim destekleri veirlecek. Nisan ve Mayıs aylarında kısa çalışmanın sona ermesinin ardından normalleşme desteğinden yararlanamayan kafe ve restoran çalışanlarının primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. bu süreçte ücretsiz izne çıkarılacak personel için işçi başına 1500 TL destek ödemesi yapılacak. İşçilere iki ay için 3 bin lira ödeme yapılacak.  Prim desteği ise 1341 TL'ye kadar verilecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yeni tedbirleri açıkmış, kafe restoran çalışanları için 1500 lira nakdi destek verileceğini söylemişti. Erdoğan, "Nisan ve mayıs aylarında normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarımızın da prim yüklerini üstlenecek ve ayrıca bunlara kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Mart Ayına İlişkin Nakdi Ücret Desteği Ödemeleri 9 Nisan’da Başlıyor
Nakdi Ücret Desteği ödemeleri, 9 Nisan’da vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatırılacaktır. Sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olan vatandaşlarımızın ödemeleri ise PTT aracılığıyla gerçekleştirilecektir.