130 Bin İşçinin Maaş Zammı Belli Oluyor-Türk Metal-MESS Toplantısı Açıklaması

Son dakika haberi: Türk Metal ile MESS , metal işçilerinin toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında yeniden bir araya geldi. Peki işçilerin maaş zammı açıklandı mı? İşte detaylar.

130 Bin İşçinin Maaş Zammı Belli Oluyor-Türk Metal-MESS Toplantısı Açıklaması

Türk Metal ile MESS 'in toplantısı sürüyor.

Türk Metal ile MESS 'in toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında görüşmeleri devam ediyor. Karşıllıklı alınan grev ve lokavt kararları sonrası MESS geçen bir adım attı ve Türk Metal ile 27 Ocak 2020 günü toplantı yapmak istedi.

Türk Metal , bu talebe olumlu baktı ve 27 Ocak 2020 günü saat 17,00 'da toplantı başladı. Oldukça hararetli geçen toplantı çok uzun sürdü. 3 saatten fazla süren toplantı yarıda bırakıldı ve bugüne ertelendi.

Konu ile ilgili Türk Metal tarafından yapılan açıklamada, "Değerli Türk Metal üyeleri, MESS ile yürüttüğümüz toplu sözleşme müzakeresi sona ermiştir. Görüşmelerin 28 Ocak 2020 Salı günü saat 19:30 da devamına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

TOPLANTI BAŞLADI

Saatler 19.30 'u gösterdiğinde toplantı başladı. Türk Metal tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sendikamız Türk Metal ile MESS arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin bugünkü oturumu an itibari ile başlamıştır."

130 BİN İŞÇİNİN MAAŞ ZAMMI BELLİ OLUYOR

Bugün gerçekleşecek toplantıdan çıkacak karar 130 bin işçinin maaşlarını etkileyecek. 

Önümüzdeki saatlerde toplantının sona ermesi ve beklenen açıklamanın yapılması bekleniyor.

Peki sizce maaş zammı yüzde kaç oranında olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

Kadın erkek işçiler bu sayfada toplanıyor:  TIKLA KATIL

GÜNCELLEME: 22,48

Pevrul Kavlak bir açıklama yaptı ve toplantının hala devam ettiğini yazdı. İşte o açıklama:

"Değerli üyelerimiz,bu akşam 19.30’da başlayan görüşmeler şu an itibariyle (22.30) devam ediyor.Sendikamızın resmi kaynaklarından ve bizzat tarafımdan yapılacak açıklamalar dışında yapılan hiçbir bilgiye asla itibar etmeyin.Müzakeremiz ve masada verdiğimiz mücadelemiz devam ediyor"

Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN