13 Haziran Gram Altın Güne Rekor Artışla Başladı! Gram Altın, Çeyrek Altın ve Cumhuriyet Altın Fiyatları Az Önce Açıklandı!

Bugün altın piyasasında heyecan dolu bir güne tanık oluyoruz. 13 Haziran'da gram altın güne rekor artışla başladı. Yatırımcılar ve altın severler için önemli bir gelişme olan fiyat artışı, piyasalarda büyük ilgi uyandırdı.

13 Haziran Gram Altın Güne Rekor Artışla Başladı! Gram Altın, Çeyrek Altın ve Cumhuriyet Altın Fiyatları Az Önce Açıklandı!

Piyasalar büyük bir beklentiyle çarşamba gününü bekliyor. ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıklayacak ve bu karar tüm dünya piyasalarında büyük bir etki yaratacak. Piyasa analistleri ve yatırımcılar Fed'in politika faizini sabit tutmasını bekliyor. Faiz kararının ekonomik aktivite, enflasyon ve küresel piyasalar üzerinde önemli bir etkisi olacağı düşünülüyor. Bizde Kamubulteni.com olarak size bu konu hakkında bilgi vermek istedik.

IKON Menkul tarafından yapılan altın analizi, sarı metalin fiyatlamalarının adım adım sıkışma bölgesinde ilerlediğini belirtiyor. Daralan kısımların sonuna yaklaşılırken, bu seviyelerden gelebilecek dışarı taşmalarda fiyatlamaların daha şiddetli bir şekilde aşağı veya yukarı yönlü hareket edebileceği ifade ediliyor.

Analizde geri çekilmelerde 1954 seviyesinin destek sağlayabileceği, yukarı yönlü fiyatlamalarda ise 1972.25 seviyesinin direnç olarak takip edilebileceği belirtiliyor. Desteklerin sırasıyla 1954.50, 1936 ve 1920.5 olduğu vurgulanırken, dirençlerin ise 1972.25, 1982 ve 2000 olduğu ifade ediliyor.

YARIM VE TAM ALTIN ZİRVEDE!

Yarım Altın kapalı çarşıda alış 4,847 olurken, satış 4.947 TL'den işlem görüyor.

Tam Altın ise alış 9.604 TL olurken, satış 9.848 TL'den işlem görüyor.